Eten&drinken Recepten

Ultiem comfortfood: pasta met rucola en spekjes

makkelijke pappardelle pasta met spekjes-en-rucola

Soms zijn de simpelste gerechten het allerlekkerst, zo ook deze pasta met rucola en spekjes. Met een beetje geluk heb je alle ingrediënten in huis: eet smakelijk! 

Comfortfood

Er zijn eindeloos veel recepten voor pasta’s te vinden, maar dit recept is erg makkelijk en toch erg lekker. Handig als je snel wat op tafel wilt hebben, maar toch wilt genieten van lekker eten.

Ingrediënten pasta met rucola en spekjes

  • verse pasta pappardelle, bijvoorbeeld van Albert Heijn
  • een halve zak rucola
  • spekjes
  • parmezaanse kaasvlokken
  • kruiden zoals basilicum en oregano
  • citroensap
  • olijfolie
  • zout en peper, naar smaak

Kook de pasta volgens de verpakking, bak de spekjes met gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Na het afgieten van de pasta wat olijfolie en citroensap toevoegen en goed doorroeren. Serveer de pasta op een bord met een laag rucola, een laag spekjes en bovenop parmezaanse kaasvlokken. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Ook erg lekker: voeg wat zelfgemaakte rucolapesto toe!

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    mei 27, 2016

    Mjam. Ik houd van comfort food!

  • Laat een reactie achter