Eten&drinken Recepten

Flatbread met mozzarella en nectarine

Mamalifestyle juni 2016 10 flatbread

Flatbread… Ik vond het altijd maar gek, want is het nou een wrap, een pannenkoek of een pitabroodje? Eigenlijk geen van allen en toch alles, want flatbread neemt van allen producten het beste. Zo ontstond er een nieuw product dat zich uitstekend leent voor beleggen met allerlei ingredienten. Bekijk deze variant van flatbread met mozzarella en nectarine. 

De inspiratie voor deze flatbread kwam van Pinterest waar ik zocht naar ideeen. Ik kwam een variant tegen met perzik en mozzarella en dat leek me erg lekker.

Nodig voor zomerse flatbread

  • (Libanees) flatbread – verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar niet vast in het assortiment.
  • 1 mozzarella bol
  • anderhalve nectarine
  • een handje vol rucola
  • balsamicostroop
  • zout en peper

Geen flatbread kunnen bemachtigen? Bekijk het recept van Uit Paulines Keuken.

Stappenplan flatbread

Bedek de flatbread met plakjes mozzarella tot de rand, houd een vingerdikte als afstand. Snijd daarna de nectarine in stukjes en leg deze op het flatbread. Deze kan nu in de oven voor 10 minuten op 160 graden.

Verdeel de rucola erover, besprenkel met balsamicostroop en voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Flatbread - libanese wraps - nectarine mozzarella

Bekijk ook het recept voor flammkuchen en pizza carpaccio. Deze variant met flatbread kwam ook voor in het mamalifestyle maandoverzicht van juni 2016.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reageren
    Saskia
    juli 16, 2016

    Oh dit ziet er super smakelijk uit!

  • Reageren
    Wimke
    februari 20, 2019

    Bij ikea -food ligt in de vriezer ook bröd wat er geschikt voor is👩🏼‍🍳

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.