Eten&drinken Recepten

Makkelijke voorgerechten voor relaxte kerst

Makkelijke recepten die binnen no time op tafel staan waardoor je echt van je gezelschap kan genieten tijdens het kerstdiner en je de kinderen ook nog in het gareel kan houden? Bekijk twee recepten voor makkelijke voorgerechten die ideaal zijn voor kerst. 

Glaasjes gevuld met kleine voorgerechten doen het altijd goed bij een diner. Denk bijvoorbeeld aan een carpaccio, een vitello tonato of een soepje. Goed voor te bereiden, snel op tafel en het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze keer een glaasje gevuld met gerookte zalm en avocado en een kleine salade caprese met een kaaskoekje.

IMG_0501

Gerookte zalm met avocado

Wat heb je nodig voor 4 personen

  • 125 gram gerookte zalm
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 avocado
  • 150 gram komkommer
  • citroensap
  • dille
  • peper en zout
  • rucola

Stappenplan

Snijd de zalm in kleine stukjes en doe daar een scheutje citroensap bij, wat peper en een klein beetje verse dille.

Schil de avocado en prak de avocado fijn met een vork. Voeg wat peper en zout toe. Schil en snijd de komkommer in kleine stukjes.

Pak de glaasjes. Leg onderin wat rucola, daarboven op een paar rivierkreeftjes, dan de avocado en de komkommerstukjes. Leg hierboven op de gerookte zalm en eventueel bovenop nog wat extra komkommer. Leuk detail is om de komkommer met een spirelli te snijden. Dit geeft een feestelijk resultaat. Leg er nog wat rivierkreeftjes bovenop en klaar is je voorgerecht.

Ook leuk: presenteer het in een schil van een avocado! Scheelt je ook weer wat afwas 😉

IMG_0500

IMG_0502

Caprese

Wat heb je nodig voor 4 personen

  • 1 bol buffelmozzarella
  • 150 gram rode cherry tomaten
  • 150 gram gele cherry tomaten
  • rode ui
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gram geraspte kaas
  • verse basilicum

Stappenplan

Snijd de tomaatjes doormidden. Meng dit met een el olijfolie en wat peper en zout. Snijd de mozzarella in blokjes en voeg deze toe aan de tomaten. Pak een paar blaadjes basilicum en snijd deze fijn. Meng dit door de tomaten met mozzarella. Doe het mengsel in 4 kleine bakjes of glaasjes.

Voor de kaaskoekjes. Verwarm de oven op 180 graden. Maak 4 kleine hoopjes (niet te hoog, het moet knapperig worden) Ik heb deze keer 35 gram belegen 48+ kaas gebruikt en 15 gram parmezaanse. Dit samen gemengd en kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier gelegd. Ongeveer 13 minuten bakken in de oven. Laat de kaaskoekjes een paar minuten afkoelen en haal ze daarna met een spatel van het bakpapier en leg ze op een rooster om verder af te koelen. Super easy en een lekker krokantje voor bij de salade!

Leg het kaaskoekje op de salade caprese, een blaadje basilicum erbij en klaar is je gerecht. Misschien niet heel culinair maar wel lekker en zo op tafel.

 

Smakelijk eten en ik wens je een fijne (en ontspannende) kerst!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reageren
    Wimke
    december 19, 2016

    Oeh lekker, die Caprese lijkt me ook een top-kinderhapje! Ga ik zeker maken!

  • Reageren
    Mariska
    januari 4, 2017

    Super lekker! Ik ga deze snel maken. De foto’s zijn ook top, ik hoop dat het mij zo goed lukt!

  • Reageren
    Irina
    januari 19, 2017

    The post is so amazing! Loving your blog:)

    irinathayer.com

    • Reageren
      Janneke Koijen
      februari 2, 2017

      Thanks☺️☺️

    Laat een reactie achter