Eten&drinken Recepten

Voorgerecht: drie varianten stokbroodjes

voorgerecht stokbrood carpaccio stokbrood brie veenbessen

Voor ons kerstdiner met vrienden maakte ik een heel makkelijk voorgerecht dat iedereen wel lekker vindt: drie verschillende soorten stokbroodjes. Er zit voor iedereen wel iets lekkers tussen en het is heel snel gemaakt. 

Bekijk nog meer inspiratie voor kerst →

Nodig voor drie verschillende stokbroodjes

  • wit stokbrood, gesneden
  • zeezoutboter
  • knoflookboter
  • brie
  • veenbessenkonfijt (gekocht bij Lidl – onderdeel van het kerstassortiment)
  • verse krulpeterselie
  • carpaccio
  • parmezaanse kaasvlokken
  • balsamicostroop

Stappenplan drie verschillende stokbroodjes

  • Stokbrood met knoflookboter en zeezoutboter: dit is de makkelijkste variant. Zeezoutboter en knoflookboter kun je zelf maken, door zoutkorrels of kort gebakken knoflook door boter te mengen. Maar kopen kan natuurlijk ook.
  • Stokbrood met brie en veenbessen: verwarm de veenbessenkonfijt kort in een pan. Leg een plakje brie op een stokbroodje, doe hier wat veenbessenkonfijt over en wat kleine takjes verse krulpeterselie.
  • Stokbrood met carpaccio: besmeer de stokbrood met zeezoutboter, verdeel er wat carpaccio, parmezaanse kaasvlokken en kleine takjes krulpeterselie overheen en wat druppeltjes balsamicostroop.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter