Eten&drinken Halloween Recepten

Halloween borrelplank met eetbare bezemstelen, vleermuizen en spookjes

halloween borrelplank

Al een aantal jaar zag ik via Pinterest ontzettende leuke Halloween borrelplanken voorbij komen, maar het leek mij altijd enorm veel werk. Nu ik er ook een heb gemaakt kan ik inderdaad bevestigen dat het wel wat werk is, maar ook superleuk om te samenstellen en natuurlijk om van te eten. Lees meer over mijn Halloween borrelplank. 

Halloween borrelplank inspiratie

Op Pinterest verzamel ik al jaren heel veel inspiratie voor allerlei dingen en een daarvan is uiteraard ook Halloween. Heel veel ideeën die ik daar tegenkom ben ik snel weer vergeten, maar dat was niet het geval met de afbeeldingen die ik voorbij had zien komen van zo’n Halloween borrelplank. Zo’n borrelplank heb ik namelijk al eens vaker gemaakt waardoor ik wist hoe leuk dat is om samen te stellen en samen van te eten. In gedachten was ik dus al een paar weken aan het bedenken wat ik graag zou willen zien op zo’n Halloween borrelplank, daarnaast waren er nog een aantal ideeën die ik graag samen met de jongens wilde maken en ook kon gebruiken op de plank.

Al deze Halloween hapjes zijn helemaal vegetarisch. En wat ons betreft is zo’n borrelplank ook heel geschikt als avondmaal met kinderen. Zo’n Halloween borrelplank past namelijk helemaal bij de ‘shared dining‘-trend. Naast de hapjes die zichtbaar zijn op de plank hebben wij bijvoorbeeld ook de restjes van de aardappelfiguren gefrituurd en opgegeten. Daarnaast heb ik de restjes van de groenten gebruikt in de soep. Ook nog eens heel goed tegen verspilling dus, deze Halloween borrelplank.

Houten borrelplank voor het serveren

De plank die ik hiervoor gebruik is van Zilverblauw, deze is volgens mij niet meer te koop. Bij bol.com zijn meerdere vergelijkbare ronde houten planken te vinden die ook heel geschikt zijn voor het samenstellen van een borrelplank.

Halloweenspullen zoals servetten en bordjes

Voor deze plank gebruikte ik Halloween prikkers en servetten van de Blokker, daarnaast had ik nog een bekertje met vleermuizen van een Hema Halloween-lijn van een paar jaar geleden.

Nodig voor de Halloween borrelplank

Stappenplan Halloween borrelplank

  • Mummie broodjes: Beleg de afbakbroodjes met een plakje kaas, stukken gesneden courgette en twee olijvenringen als ogen volgens het stappenplan voor de mummie broodjes met courgette en bak deze af in de oven. 
  • Griezelige aardappelfiguren: Haal uit de aardappelschijfjes verschillende griezelige figuren zoals een spook, vleermuis en pompoen met de Halloween uitsteekvormen. Bak deze figuren in de oven of frituurpan. 
  • Bloederige bietenballen: Verwarm de bietenballen in de oven volgens de verpakking. Wij kochten deze bij Albert Heijn. 
  • Zoute bezemstelen: Maak de bezemstelen met een zoute stick en een plakje kaas door de kaas in te snijden en deze vast te maken aan de zoute stick met een bieslookstengel. 
  • Wortelvleermuizen: Snijd de winterpeen in lange schijven en gebruik de uitsteekvormen om er vleermuizen van te maken. Dit kan als rauwe snoepgroente, maar even kort koken kan ook. 
  • Capreseprikkers: Doe op een prikker een mini mozzarella bolletje en een oranje snoeptomaatje, helemaal passend bij de kleuren van Halloween.
  • Spookbabybel: Haal met een stevig rietje ogen en een open mond uit een babybel-kaasje. Er ontstaat een geschrokken gezicht, griezelig!
  • Pompoenhummus: Zet de pompoenhummus op de plank. Eventueel kun je zelf makkelijk pompoenhummus maken door gewone hummus te pureren met gekookte afgekoelde stukjes pompoen.
  • Spookchips: Leg verspreid over de plank verschillende spookchips neer. Wij kochten deze chips bij Hema, maar in de periode van Halloween zijn er meer supermarkten die het hebben.
  • Olijvenspin: snijd een olijf in de lengte door midden, leg deze in de hummus. Snijd van het overgebleven deel de pootjes en leg deze bij het ‘lijfje’ in de hummus.
  • Monstergezichtjes: Snijd van champignons schijfjes. Door de vorm lijken deze al snel op monsters, eventueel kun je ringen van een olijf gebruiken als ogen.
  • Olijvenogen: Snijd van zwarte olijven verschillende ogenringen en verdeel deze over de plank, waaronder op de champignonschijfjes.

Geïnspireerd om aan de slag te gaan met het samenstellen van een eigen Halloween borrelplank? Bekijk ook de drie leuke ideeën voor Halloween snacks of de Halloween High Tea met zoete snacks.

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Halloween →

halloween borrelplankPinterest - halloween borrelplank

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Lori
    oktober 27, 2019

    Wat een mooie, gaat gedaan!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.