Kind Spelen

Op zoek naar een goed cadeau voor het Sinterklaasfeest

cadeau ideeen sinterklaasfeest

Wordt er bij jullie binnenkort ook een Sinterklaasfeest op het werk of school gevierd? Via het werk van mijn vriend kregen wij een datum en een budget mee, waardoor de zoektocht naar een cadeau kon beginnen. Maar het heeft hier voor flink wat kopzorgen gekost, want wat is nou een goed cadeau? 

Dankbaar

Als er cadeaus worden gegeven in gezelschap hoop je als ouders dat jouw kind laat zien dankbaar en blij te zijn met het cadeau. Wanneer anderen dan bijvoorbeeld een groter cadeau krijgen, kan dat best nog wel eens problemen opleveren helemaal als je een dreumes hebt die langzamerhand een peuterpuber wordt. Toch vonden wij het het niet waard om op zoek te gaan naar een groots cadeau voor Javian, want wij leren hem ook graag dat hij blij moet zijn met alles wat hij krijgt.

Maar als jonge ouders is nog best lastig om te bedenken wat andere ouders doen bij zulk soort gelegenheden, want is er eigenlijk een Sinterklaasfeest-op-het-werk-etiquette?

We ontdekten vrij snel een hele toffe knuffel die binnen het budget viel en die Javian geweldig zou vinden. Alleen was deze knuffel gigantisch groot en we willen het andere ouders natuurlijk niet onbedoeld moeilijk maken.

Javian kan natuurlijk nog niet zelf een verlanglijstje maken, dus uiteindelijk bedachten we wat wij graag aan Javian zouden willen geven. We kwamen uit op een praktisch of enigszins educatief cadeau. Een mooie serviesset, een prachtig boek of duurzaam houten speelgoed passeerden; maar dan nog is er een gigantisch aanbod aan mogelijkheden.

Favoriete figuren

Omdat we graag zien dat Javian blij is met zijn cadeau selecteerden we op zijn favoriete figuren en kleuren. Bij kinderen van anderhalf speelt herkenbaarheid een grote rol bij blijdschap, dus bekeken we veel producten met favoriete figuren van Javian. Hij is gek van vliegtuigen, maar momenteel leert hij ook steeds meer dieren en hun geluiden kennen wat hij zelf erg leuk vindt.

Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt met optionele cadeau’s op Pinterest, waaruit we uiteindelijk ook één cadeau gekozen hebben. Het resultaat volgt later op Instagram, want aanstaand weekend vieren wij het Sinterklaasfeest op het werk van mijn vriend.

5x cadeau ideeën

Bij deze een aantal van onze opties, specifiek geselecteerd voor Javian, maar wie weet haal je er inspiratie uit.sebra vloerpuzzel forest

Sebra vloerpuzzel met bosdieren

Het merk Sebra heeft voornamelijk interieurproducten voor de kinderkamer, maar ze maken ook mooi speelgoed. Van gehaakte trekdieren tot bijzondere puzzels, zoals deze vloerpuzzel met bosdieren. En aangezien Javian zijn ‘babypuzzels’ een beetje ontgroeid is, is een nieuwe uitdagendere puzzel wel welkom.

Sebra vloerpuzzel ‘Forest’: 14,95

djeco houten blokpuzzel dieren

DJECO houten blokpuzzel

Vanaf één jaar worden houten blokken interessant, maar als je wilt dat jouw kindje hier niet zo snel op uitgekeken is, kun je deze houten blokpuzzel kopen van DJECO. Met de vier houten blokken kun je zes verschillende dieren samenstellen, waardoor kinderen voorlopig wel even zoet zijn met ontdekken.

DJECO houten blokpuzzel: 11,95

hema houten blokkenset ridder

Hema houten blokkenset

Tegenwoordig zijn de meeste houten blokkensets vrolijk gekleurd, zoals de houten blokkensets van de Hema. In de webshop vind je een set met prinsessen en ridders, maar in de winkel staat ook een set met verschillende wilde dieren. Afhankelijk van de voorkeur van jouw kindje kun je dus een blokkenset kiezen.

Hema houten blokkenset: 10

helen dardik melamine bord

Helen Dardik melamine bord

De vrolijke illustraties van Helen Dardik maken van elke dag een feestje. En dus wordt eten van een vrolijk bord met deze mooie illustraties een echt feestmaal. Op dit bord staan de lievelingsdieren van Javian: een leeuw, een tijger en een vogel (pauw).

Helen Dardik melamine bord: 6,95

stoute hond chris haughton

Kinderboek ‘Stoute hond’

Misschien ken je het boek ‘Mama kwijt’ van Chris Haughton wel over de kleine uil die zijn moeder kwijtraakt, maar wist je al dat Chris Haughton nog meer mooie kinderboeken heeft gemaakt? Het boek ‘Stoute hond’ gaat over de hond Sjors die moeite heeft zich te beheersen als zijn baasje van huis is…

Kinderboek ‘Stoute hond’: 12,95

 

Nog meer cadeautips

De zoektocht naar een geschikt cadeau was gelukkig niet voor niets, want met alle aankomende feestdagen hebben we nog genoeg cadeau ideeën nodig. Houd Mamalifestyle.nl in de gaten voor nog veel meer cadeau ideeën.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    november 17, 2015

    Die houten blokpuzzel is mijn favoriet!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.