Kaneelbroodjes, we noemen ze vaak ook koffiebroodjes, zijn voor mij toch een van mijn favoriete broodjes voor bij de koffie. Het is een Zweeds broodje met een kaneel-botervulling en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik maakte deze keer kaneelbroodjes met een vulling van oa pepernoten! Dat wordt genieten met pakjesavond!
Wat heb je nodig voor 8 kaneelbroodjes
- 150 ml melk
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 tl bakpoeder
- 300 gram bloem
- 20 gram basterdsuiker
- 1 tl kaneel
Voor de vulling:
- 30 gram walnoten
- 30 gram pepernoten
- 40 gram zachte boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 2 tl kaneel
Stappenplan
Warm de melk op (niet te heet) en los de gist hierin op. Laat dit een paar minuten afkoelen.
Meng in een grote kom de bloem, 20 gram basterdsuiker, 1 tl kaneel, 1 tl bakpoeder en het zout door elkaar. Roer het melkmengsel er doorheen en kneed het tot een gladde deegbal. Zet het weg in een afgesloten kom voor ongeveer 30 min om te rijzen.
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine tot het kleine kruimels zijn en hak de walnoten fijn. Meng de zachte boter met de gehakte walnoten, 2 tl kaneel, de pepernotenkruimels en de suiker.
Rol het deeg uit tot een brede rechthoek en smeer daarop de vulling. laat een cm aan de randen vrij. Rol de deeglap strak op en snijd deze in 8 stukken. Leg de kaneelbroodjes in een ingevette ovenschaal of springvorm en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 25 minuten.
Kaneelbroodjes zijn het lekkerst met een laag glazuur eroverheen!
3 reacties
Tineke
december 3, 2016Ik moet nog ontbijten en krijg hier wel heel erg trek door. Ziet er heerlijk uit.
Liefs
Janneke Koijen
december 5, 2016Dankjewel! En? Gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vond?
Wimke
december 6, 2016Ik ken die kaneelbroodjes..wat een heerlijk goed idee er pepernoten en walnoten aan toe te voegen?