Een frisse salade die ook nog eens heel goed gezond is en makkelijk gemaakt, dat is deze salade met tomaat, komkommer en avocado.
Het recept voor deze salade vond ik in de handleiding van Sapje tijdens mijn vijfdaagse sapdetox, ik at deze salade toen op de laatste dag van mijn detox als lunch. Sindsdien heb ik de salade al vaker gemaakt, soms als lunch, maar ook bijvoorbeeld als bijgerecht.
Ingrediënten voor de Israëlische salade
- 1 tomaat
- 1 avocado
- een halve komkommer
- een halve rode ui
- twee eetlepels krulpeterselie
- twee tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- zout en peper naar smaak
Stappenplan salade met tomaat, komkommer en avocado
Snijd de tomaat, komkommer en avocado in blokjes. Snijd ook de rode ui in kleine blokjes. Knip de krulpeterselie met een kruidenschaar klein. Pers twee tenen knoflook en snijd ook deze klein. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en knijp een citroen uit boven de kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de salade met bijvoorbeeld Turks brood en hummus – ook ideaal als maaltijd op een zomerse dag.
0 reacties