Mama Marike Zelfzorg

L’Oreal Colorista #bluehair: grijs, groen, blauw?

loreal colorista bluehair

Na mijn experiment met #blueblack van de L’Oreal Colorista productlijn kon een volgend experiment niet uitblijven, ik ben nou eenmaal gek van gekke haarkleuren. Omdat ik de blauwe tint in #blueblack erg mooi vind, koos ik voor #bluehair. Maar dat experiment verliep anders dan gedacht… 

Van zwart naar blond naar blauw

In twee sessies ging ik van de laatste restjes #blueblack in mijn haar naar blond. Het plan was witblond, maar mijn haar is nu eenmaal eigenwijs en dus werd het ‘gewoon’ blond. Ik was allang blij, want de kleur zou alleen pakken op blond haar. De eerste keer verfde ik dus over mijn ‘verse’ blonde haar, de onderste puntjes en de voorste lokken. De kleur leek wat grijzig, maar het was in elk geval niet meer blond, dus ik was voor nu tevreden. Daarnaast raadt L’Oreal ook aan om de blauwe verf niet te gebruiken op net geblondeerd haar. Aangezien ik nog verf over had, besloot ik even te wachten met het opnieuw verven. De blauwe tint verdween en kleurde langzaam lichtgroen, ik maakte een vergelijking met mintgroen en early dew.

Op de foto kijk ik een beetje moeilijk omdat ik tegen de zon in keek, niet omdat ik niet blij was met het resultaat haha.

loreal colorista bluehair selfie marike bijlsma

Blauw, blauwer, blauwst

De blauwe tint verdween met een paar dagen en kleurde groen. Dat heb ik er eigenlijk een beetje uitgewassen, zodat ik de onderste plukken opnieuw blauw kon kleuren. Het resultaat was al blauwer dan mijn eerste poging, helaas heb ik toen alleen een badkamerselfie gemaakt en ik heb mijzelf ooit beloofd dat ik geen badkamerselfies meer zou delen haha. Voordat vervolgens het groen opnieuw uit mijn haar was, heb ik het wederom blauw geverfd. En toen zag ik pas echt de kleur die ook op de verpakking staat.

Blauw! Een prachtige blauwe tint die ook nog eens heel mooi kleurt bij mijn blauwe bril. Ik kon het niet laten om mijn blauwe haar en blauwe bril ook nog eens te combineren met een blauwe trui – dezelfde trui uit deze OOTD.

marike bijlsma loreal colorista blue hairmarike bijlsma loreal colorista blue hair closeup

En nu?

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en is er geen blauw meer in mijn haar te bekennen, ook geen groen trouwens. Nu ik de foto’s weer zie, heb ik stiekem een beetje heimwee naar deze kleur. Het is jammer dat het zo tijdrovend en kostbaar is om bij te houden – hoewel ik ook twee pakjes L’Oreal Colorista #bluehair in een uitverkoop vond. De groene tint die tevoorschijn komt na het wassen is niet lelijk en het proces deed mijn denken aan alle kleuren van de oceaan. Maar het was niet wat ik voor ogen had toen ik met een blauwe tube in mijn handen stond. Ik heb nog een tube staan, dus wellicht dat ik nog eens met blauwe plukken over straat ga, maar ik zal niet snel nog een tube #bluehair aanschaffen…

loreal colorista bluehair blauwe haarverf

Nog een kleine sidenote: na mijn vorige review van L’Oreal Colorista #blueblack kreeg ik vragen of het ‘gesponsord’ was, maar die blog noch deze zijn gesponsord. Ik heb de haarverf zelf aangeschaft en zelf besloten mijn ervaringen te delen in blogs. Als een blog gesponsord is, staat dat altijd onderaan de blog erbij.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.