Kind Lezen

Reis mee met de leukste kinderboeken voor de kinderboekenweek 2019

kinderboekenweek reis mee mamalifestyle.nl

Hoera, het is kinderboekenweek! Het thema van de kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee’ en gaat over alle voertuigen die een reis maken. Verhalen over fietsen, illustraties over vliegtuigen en weetjes over reizen naar de maan dus. Ik verzamelde de mooiste, leukste, grappigste en meest bijzondere boeken die passen bij het thema reizen en voertuigen. Reis mee! 

Thema: Reis mee

In eerste instantie dacht ik bij ‘Reis mee’ aan verschillende soorten bestemmingen en de kenmerken van die plekken. Ook een leuk thema, maar niet het thema van de kinderboekenweek 2019. Het thema dit jaar gaat niet over bestemmingen, maar over de reis ergens naartoe. Dat kan een kleine reis zijn zoals op de fiets naar een andere straat, maar ook bijvoorbeeld een verre reis met het vliegtuig of zelfs naar de maan.

Leuke boeken over reizen en voertuigen

In onze boekenkast vond ik een aantal boeken passend bij het thema en een aantal uitgeverijen waren zo lief om een paar titels op te sturen waar ik heel nieuwsgierig naar was. Daarnaast gingen Javian en ik samen in de bibliotheek nog op zoek naar boeken passend bij het thema ‘Reis Mee’.

 • Nijntje vliegt: het welbekende konijntje mag mee vliegen met oom vliegenier. Een klein boekje, maar erg leuk voor jonge vliegtuigliefhebbers. Bestel ‘Bestel ‘Nijntje vliegt’ bij bol.com  →
 • In volle vaart: Niet echt een voorleesboek, maar allemaal voertuigen en dieren die in volle vaart gaan. Voor sommigen betekent dat 1,5 km per uur tot de 40.000 km per uur van een ruimteschip. Naast alle dieren en voertuigen met hun snelheden zit er ook een ‘verklarende woordenlijst’ in het boek met meer uitleg wat het extra leuk maakt voor nieuwsgierige kinderen. Bestel ‘In volle vaart’ bij bol.com →
 • Ik leer fietsen: Een lief boek over een kind dat een beetje bang is om te gaan fietsen zonder zijwieltjes, maar hulp krijgt uit onverwachte hoek. Een bijzonder mooi boek over de weg naar het leren fietsen. Bestel ‘Ik leer fietsen’ bij bol.com →
 • Auto’s: Een boek met allemaal auto’s, van hele gekke auto’s tot auto’s die je zomaar kunt tegenkomen op straat. Een aanrader voor peuters en kleuters. Bestel ‘Auto’s’ bij bol.com →
 • Atlas: Dit boek bevat geen voertuigen, maar ik vond hem te mooi om niet te noemen. In dit boek zijn allerlei landkaarten te vinden van over de hele wereld met allerlei details per land. Een prachtig mooi boek voor alle leeftijden. Bestel ‘Atlas’ bij bol.com →
 • Rijd je mee?: Met dit kartonboekje leren kinderen samen met tien voertuigen tellen tot tien. De afbeeldingen bevatten veel leuke details, waardoor er keer op keer nieuwe dingen gezien worden. Bestel ‘Rijd je mee?’ bij bol.com
 • Professor Astrokat en het zonnestelsel: In dit boek reist professor Astrokat door het zonnestelsel en legt op een hele toegankelijke manier uit wat daar te vinden is. Een leuk boek om te lezen met nieuwsgierige peuters en kleuters. Bestel ‘Professor Astrokat en het zonnestelsel’ bij bol.com
 • Alles wat vliegt: Een superleuk boek voor peuters en kleuters met allerlei voertuigen die kunnen vliegen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit boek, of beter gezegd: vliegt! Bestel ‘Alles wat vliegt’ bij bol.com
 • Mickey Mouse en zijn ruimteschip: De welbekende Mickey Mouse vliegt met zijn vriend Donald Duck in zijn ruimteschip naar de maan, maar er is nog iemand aan boord… Een leuk gouden boekje voor liefhebbers van Mickey Mouse of ruimtevaart. Mickey Mouse en zijn ruimteschip
 • Hoe werkt een vliegveld?: In dit interactieve boek van Lonely Planet Junior staat werkelijk waar alles over vliegvelden met veel flapjes en uitklapkaarten. Er is superveel te zien en te lezen in dit boek, dus een aanrader voor leergierige kinderen. Bestel ‘Hoe werkt een vliegveld?’ bij bol.com
 • De veerman: Een prachtig boek over een veerman die jarenlang iedereen met zijn veerboot heen en weer bracht, maar in dit verhaal zelf op reis gaat met zijn veerboot. Met prachtige schilderachtige illustraties. Bestel ‘De veerman’ bij bol.com
 • Kijk bus!: Een kartonboekje met alle bekende voertuigen die een peuter snel zal herkennen. Met leuke kleurrijke illustraties van Ingela P Arrhenius. Bestel ‘Kijk bus!’ bij bol.com
 • Armstrong: Het verhaal van de eerste stappen op de maan, maar dan vertelt vanuit de muis genaamd Armstrong. Een leuk boek om kinderen meer te leren over geschiedenis. Bestel ‘Armstrong’ bij bol.com
 • Boten: Een prachtig boek met feitelijke informatie over boten, verschillende soorten boten en zelfs een aantal wereldberoemde schepen. Niet alleen een leerzaam boek, maar ook nog eens met prachtige illustraties. Bestel ‘Boten’ bij bol.com

Pinterest - reis mee kinderboekenweek (1)

Dit artikel bevat affiliatelinks: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.