Sinterklaas

DIY Sinterklaas cadeaupapier maken van kraft papier

Sinterklaas cadeaupapier DIY

Met leuke Sinterklaas stempels en kraft papier kun je heel gemakkelijk Sinterklaas cadeaupapier maken. Handig als je geen geschikt cadeaupapier in huis hebt of zin hebt in een knutselprojectje. 

Kraft cadeaupapier

Ik heb altijd een rol kraft papier in huis, het is namelijk ideaal cadeaupapier om te versieren voor een speciale gelegenheid. Voor verjaardagen laat ik de jongens bijvoorbeeld het bruine cadeaupapier versieren met stickers of tekeningen. Maar het kan natuurlijk ook heel goed met stempels voor de Sinterklaasperiode.

Tip: koop het kraft papier bijvoorbeeld bij Ikea. Behalve kraft papier kun je natuurlijk ook elk ander effen gekleurd cadeaupapier gebruiken, als het cadeaupapier maar niet te glad is want dan lukt het stempelen niet goed.

Sint en piet stempels

De stempels die ik heb gebruikt zijn van Miss Honeybird en heb ik echt al jaren in huis. In de Etsyshop van Miss Honeybird is nog de Sinterklaas stempel te vinden. Allebei de stempels zijn ook nog verkrijgbaar bij winkelvanpapier.nl: sinterklaas stempel en piet stempel.

Je kunt ook zelf stempels maken van bijvoorbeeld aardappels, bekijk het stappenplan daarvoor bij eigenhuisentuin.nl. Maak bijvoorbeeld een mijter of een maan, dat zijn makkelijke vormen om van aardappels te maken.

Ik gebruikte een stempeldoos met vijf verschillende kleuren waarvan ik drie verschillende kleuren gebruikte.

Bij bol.com vond ik een toffe set met verschillende kleuren stempelkussens →

Nodig voor sinterklaas cadeaupapier maken

  • Sinterklaas stempels
  • kraft cadeaupapier
  • stempelkussen

DIY Sinterklaas cadeaupapier

Eerst heb ik bepaald hoe groot het stuk papier moest worden wat ik wilde gaan stempelen. Ik ben begonnen met het stempelen van Sinterklaas omdat ik die ook maar in één kleur wilde stempelen. Daarna heb ik eromheen eerst oranje pietjes gestempeld en daarna de paarse pietjes. Denk erom dat je de gestempelde Sinterklazen en Pietjes goed laat drogen voordat je het cadeaupapier gaat gebruiken.

Sinterklaas cadeaupapier DIY (1)

Pinterest - diy sinterklaas cadeaupapier

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.