Kind Lezen

Leuk leren lezen met de Borre Leesclub

Borre leesclub Borre en de leesbril

Misschien ken je de Borre Leesclub al, want deze leesclub is al erg populair op basisscholen. Borre, de hoofdpersoon in de verhalen is een grappig ventje met een rood-wit gestreept t-shirt. Redacteur Janneke is samen met haar zoon Gijs van vier jaar de wereld van de Borre Leesclub aan het ontdekken. 

Borre leesclub

Het nieuwste boek van de Borre Leesclub is ‘Borre en de leesbril’ en is speciaal bedoeld voor kinderen in groep 1 en 2. De boeken van Borre zijn met plezier geschreven en getekend voor kinderen, maar zijn ook zeer leerzaam. Lezen en voorlezen is favoriet hier in huis, dus begonnen wij enthousiast aan dit nieuwe boek!

Borre en de leesbril

Het verhaal gaat over Borre die buiten in de groene grassprieten iets ziet marcheren. Het is een duizendpoot, wat Borre een bijzonder beestje vindt. Hij zou de duizendpoot graag wat beter bekijken, maar hij is te klein om hem goed te kunnen zien. Borre denkt even na, maar dan heeft hij een goed idee: papa’s leesbril! Hij staat ineens oog in oog met de duizendpoot, door de leesbril lijkt het kleine hoofdje van het dier wel op een monster! Loopt dat wel goed af met papa’s bril?

Gijs vond het boekje erg leuk! Vooral dat papa ’s avonds de salontafel omver liep. Hij kon niet lezen wat er in de krant stond en liep overal tegenaan. Hoe zou dat nou toch komen?

Illustraties in de boeken van Borre

Door de illustraties naast elke pagina kon Gijs het verhaal zonder de woorden daadwerkelijk te lezen goed volgen. Onderaan elke bladzijde staat een woord dik gedrukt met de eerste letter erboven. Juultje zit in groep 3 en herkende de letters, zo werd ook zij gestimuleerd om het woord te gaan lezen en ze wilde steeds meer.

Lid worden van de leesclub?

De boeken van Borre sluiten goed aan bij de belevingswereld van basisschoolkinderen, ondersteunen het leesonderwijs en de leesclub biedt een totaalconcept waarmee ouders hun kinderen op een speelse wijze kunnen helpen om betere lezers te worden.

Ouders kunnen een lidmaatschap afsluiten waarbij kinderen maandelijks twee papieren boeken ontvangen, maar ook digitale versies voor iPad of tablet. Daarnaast ontvangen leden het Borre Clubblad. Oudere leden ontvangen ook papieren en digitale boeken, maar kunnen ook als reporter meedoen in de geheime club van Borre. Het clubblad voor deze kinderen van acht tot twaalf jaar heet Walkie Talkie en bevat leerzame opdrachten.

Borre leesclub barry atsma luisterboek

Luisterboeken met Barry Atsma

Speciaal voor het tienjarig jubileum van de Borre Leesclub is het lidmaatschap voor kleuters uit groep 1, 2 en 3 uitgebreid met een luisterboek, ingesproken door Barry Atsma. Nieuwsgierig naar een luisterboek? Download de gratis app van de Borre Leesclub.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.