Kind Lezen

Mooi boek over belangrijk thema: ‘Jack in het regenwoud’

prentenboek jack in het regenwoud marcus pfister

Het boek ‘Jack in het regenwoud’ is niet zomaar een boek, maar gelijk een aanleiding om met kinderen te praten over ontbossing. Het boek vertelt het verhaal van de taxi Jack die op avontuur gaat en een belangrijke ontdekking doet. 

Jack in het regenwoud

Het boek ‘Jack in het regenwoud’ vertelt het verhaal van taxi Jack die een busadvertentie volgt en in Zuid-Amerika terecht komt. Hij ontdekt een compleet andere wereld dan zijn thuisstad New York met al het moois wat het regenwoud te bieden heeft. Maar hij ontdekt ook dat het regenwoud in gevaar is en hij vindt daar een passende oplossing voor…

Praten over ontbossing

Praten over maatschappelijke thema’s met peuters en kleuters kan best lastig zijn, omdat op die leeftijd kinderen natuurlijk ook nog niet alles hoeven te begrijpen. Toch wordt zo’n gesprek starten over bijvoorbeeld zoiets als ontbossing opeens een stuk makkelijker na het lezen van ‘Jack in het regenwoud’, omdat kleuters dan een goed beeld krijgen van wat het probleem ontbossing inhoudt.

Natuurlijk hoeft niet iedere peuter of kleuter al mee te kunnen praten over zaken als ontbossing, maar als jouw kind een bovengemiddelde interesse heeft in de wereld om zich heen is dit een prachtig boek om te praten over belangrijke zaken in onze wereld op een kinderlijke manier.

Met de mooi geverfde illustraties en het belangrijke thema is dit een heel mooi boek om samen met kinderen te lezen.

Bestel ‘Jack in het regenwoud’ bij bol.com →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.