Eten&drinken Recepten

Sinaasappel kwarktaart met pepernoten!

De decembermaand staat weer voor de deur. Een maand vol gezellige dagen die je vaak doorbrengt met vrienden en familie. En een maand met veel lekker eten! Dat lekkere eten kan ook een gezonde keus zijn. Deze keer een sinaasappelkwarktaart met een bodem van speltpepernoten.

Pepernoten kwarktaart

Gezellig samen met je kinderen een verantwoord dessert maken voor pakjesavond. Mijn kinderen kunnen er echt van genieten om samen met mij in de keuken te staan. Ze krijgen kleine taakjes van mij, mogen hun schorten aan en ze zijn uiteindelijk super trots op het eindresultaat! Ik merk ook dat ze wanneer ze mee geholpen hebben sowieso altijd willen proeven en het vaak ook lekkerder vinden!

Wat heb je nodig voor 1 taart

  • Een springvorm

Voor de bodem:

  • 350 gram speltpepernoten
  • 2 el kokosolie
  • sap van 0,5 sinaasappel

Voor de vulling:

  • 4 gelatine blaadjes  (voor een natuurlijk, vegetarisch bindmidddel kun je agar agar gebruiken)
  • 1250 gram magere kwark
  • sap van 1,5 sinaasappel
  • beetje rasp van een sinaasappel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl honing

Wanneer je de taart wat zoeter wilt maken voeg dan wat meer honing of vanille extract toe.

Stappenplan sinaasappel kwarktaart

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met kokosolie of een bakspray.

Verwarm de kokosolie in een pannetje en doe daarin de speltpepernoten en het sap van een halve sinaasappel. Roer goed door. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet het ongeveer vijftien minuutjes in de oven voor een lekkere krokante bodem en laat dit afkoelen.

Laat de gelatine ongeveer vijf minuten staan in een bakje met water en knijp daarna goed uit. Doe het sap van de sinaasappel met twee eetlepels kwark in een pannetje en los de gelatine hierin op. Blijf goed roeren. Schep het daarna bij de rest van de kwark en voeg het vanille extract, sinaasappelrasp en honing toe. Roer dit goed door elkaar.

Giet de kwark in de springvorm en zet de taart in de koelkast voor minimaal 2,5 uur.

Na zo’n ‘gezonde’ taart kunnen we stiekem ook nog genieten van al dat lekkers wat Piet met zich mee brengt! Fijne Pakjesavond!

Bekijk ook het recept voor de worteltaart met pepernoten.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Thera
    november 7, 2017

    Ik was juist op zoek naar een taart als deze!! Perfect; klinkt heel lekker! Mag ik vragen hoe zo’n grote springvorm jij hebt gebruikt? Bedankt!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.