Kind Lezen

Maar waar, beer? Zoektocht in ontroerend kinderboek

Kinderboek Maar waar beer

Maar waar, beer? Het is de zin die de kleine jongen uit het prentenboek ‘Maar waar, beer’ regelmatig aan zijn beste vriend de beer vraagt. Want waar moet een beer gaan wonen als het huis te klein is geworden? 

‘Maar waar beer?’

Met mooie illustraties en een simpel, maar ontroerend verhaal neemt een kleine jongen langzaam afscheid van zijn beste vriend als deze noodgedwongen moet verhuizen. De beer is namelijk te groot geworden om nog in een huis te kunnen wonen en dus gaan de vrienden samen op zoek naar een nieuw huis voor beer.

Illustraties van Sophy Henn

De illustraties zijn van Sophy Henn en zijn prachtig in eenvoud; herkenbaar genoeg voor kinderen, maar ook simpel zodat kinderen ook hun eigen fantasie kunnen gebruiken. Wil je net zo mooi leren tekenen als Sophy Henn? Neem dan eens een kijkje bij The Guardian.

Thema afscheid nemen in kinderboek

Het verhaal bevat mooie en herkenbare elementen die kinderen in het dagelijks leven kunnen meemaken, zoals een verhuizing van een vriendje of vriendinnetje en afscheid nemen van alle andere denkbare dingen.

(Voor)lezen maar!

Het boek ‘Maar waar, Beer’ is ideaal om voor te lezen aan kinderen vanaf twee jaar en als schoolgaande kinderen al wat woordjes kunnen lezen, is dit een ideaal boek om mee te oefenen.

Nieuwsgierig naar het prentenboek? Bestel ‘Maar waar, Beer’ bij bol.com.

Het berenshirt is van Tiny Cottons AW15.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.