Tortillachips smaken het beste met verse guacamole en die kun je heel gemakkelijk zelf maken! Lekker voor bij de borrel of met loaded nachos.
Verse guacamole maak je snel en gemakkelijk, het lastigste is misschien nog wel goede avocado’s vinden, maar ook daar is een simpele tip voor. Om te controleren of een avocado rijp is hoef je enkel maar onder het ‘pitje’ te kijken, bekijk de foto’s maar op Culy.nl. Je kunt het beste zoeken naar een combinatie van een lichtgroen ‘pitje’ en een avocado die je licht kunt indeuken.
Nodig voor verse guacamole
– 1 of 2 goede, rijpe avocado’s
– 100ml crème fraîche
– een halve tomaat of 5 a 6 cherry tomaatjes
– een halve rode ui
– een halve limoen
– een paar takjes koriander
– zout en peper
Stappenplan guacamole
Snijd de avocado door en neem het vruchtvlees uit beide helften. ‘Pureer’ deze met een vork. Snijd de tomaat en rode ui in kleine stukjes en meng deze met de avocadopuree. Pers de halve limoen uit boven het mengsel en probeer met een mesje wat vruchtvlees van de limoen eraan toe te voegen. Voeg de crème fraîche toe en meng alles goed met elkaar door. Proef tussendoor hoeveel zout en peper er nodig is.
Serveer de verse guacamole bij voorkeur direct. Als het niet mogelijk is om de guacamole direct te serveren kun je er ook voor kiezen om het sap van de limoen en het vruchtvlees pas toe te voegen als je gaat serveren, zo voorkom je dat de guacamole bruin kleurt. Eventueel kun je ook de pit in de guacamole leggen en eruit halen voor serveren, dat helpt ook om het fris groen te houden.
Guacamole voor kinderen
Kinderen vanaf een jaar kunnen prima guacamole eten, maar houd er even rekening mee als je zout en peper gebruikt en laat de rode ui bij voorkeur achterwege tot kinderen anderhalf zijn.
1 reactie
Wimke
december 21, 2015Oef lekker quacamole recept! Alle ingredienten in huis..haha lekker dippen bij een kerstfilm?