Eten&drinken Recepten

Diep in de zee met deze zeemeerminnen rocky road

zeemeerminnen rocky road met oreo m&m's

Geen themafeest compleet zonder een variant op rocky road natuurlijk, dus voor het ‘piraten&zeemeerminnen’-themafeest maakte ik samen met Javian deze zeemeerminnen rocky road. 

Een van de leukste dingen bij het maken van rocky road is het kleuren van de chocolade en dat kan veelvuldig bij deze rocky road variant. Om een echte zeemeerminnenvariant te krijgen, kozen we voor blauw met een vleugje paars. Een prachtige kleurencombinatie die samen met de andere ingrediënten al snel aan een zeemeermin doet denken.

Nodig voor zeemeerminnen rocky road

  • een brownie-bakvorm (of andere lage vorm)
  • een vel bakpapier
  • 200 gram witte chocolade
  • een scheutje melk
  • Oreo-koekjes
  • blauwe M&M’s
  • roze en paarse Smarties
  • blauwe kleurstof
  • bietensap
  • kristalsuiker

Stappenplan oceaanblauwe rocky road

Zet de bakvorm klaar met een vel bakpapier erin. Start nu met het smelten van de chocolade in een pan op heel laag vuur, voeg een klein scheutje melk toe en roer het geheel continu door totdat de chocolade een gladde massa is. Voeg nu een drupje blauwe kleurstof toe en roer goed door, herhaal totdat de gewenste blauwe kleur is bereikt. Voeg nu een drupje bietensap toe, maar roer dit maar heel kort door zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

Doe het chocolademengsel nu in de bakvorm en schud even met de vorm zodat er overal evenveel chocolade zit. Breek nu de Oreo-koekjes in stukken en druk deze stukken in de chocolade. Duw daarna de M&M’s en smarties in de rocky road. Voeg als laatste wat kristalsuiker toe, zodat de rocky road gaat glinsteren.

De rocky road moet nu een aantal uur in de koelkast, hoe langer hoe beter. Het makkelijkste is om deze een hele nacht in de koelkast te laten staan. Voor serveren kun je de rocky road in stukken snijden en serveren op een bordje of schaal. De rocky road is ongeveer drie dagen goed te bewaren in de koelkast.

mermaid zeemeerminnen rocky road met oreo m&m's

Bekijk ook andere recepten voor rocky road →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.