Voedzame en heerlijke ontbijtmuffins daar wil ik het liefst elke dag wel mee beginnen. Veel werk is het niet, je doet alle ingrediënten bij elkaar en hup in de oven voor 30 minuten. Vandaag twee verschillende ontbijtmuffins die een goede start van de dag zijn.
Van deze ontbijtmuffins krijg je genoeg energie en ze zijn gewoon hartstikke lekker! Ideaal voor onderweg om mee te nemen of mee in de lunchbox naar school. Je kunt deze ontbijtmuffins ook heel goed als tussendoortje eten, lekker samen met een grote kop koffie!
Ontbijtmuffin met appel
Voor 3 muffins:
- 1 ei
- 60 gram havermout
- 50 gram boekweitmeel
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 appel in kleine stukjes
- handjevol fijngehakte pecannoten plus 2 hele noten voor bovenop
- een half flesje appelsap (Bijvoorbeeld van Omi’s apfelstrudel, dit is appelsap zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen. Mocht je dit niet in huis hebben kun je ook gewone appelsap gebruiken. Hierdoor wel minder ‘healthy’. Je kunt ipv appelsap ook wat amandelmelk toevoegen).
Alle ingrediënten goed mengen. Giet het mengsel in de muffinvorm en zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten en klaar is je ontbijtmuffin! Even laten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Ontbijtmuffins met banaan en bramen
Voor 3 muffins:
- 60 gram havermout
- 50 gram boekweitmeel, speltmeel of volkorenmeel
- 1 ei
- 1 banaan geprakt
- snufje kaneel
- snufje zout
- handjevol bramen, 2 hele bramen voor bovenop
- handjevol pecannoten fijn gehakt
Alle ingrediënten goed mengen. Giet het mengsel in de muffinvorm en zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten en klaar is je ontbijtmuffin! Laat de muffin goed afkoelen voor je hem gaat eten.
Eet smakelijk!
2 reacties
Frank
april 18, 2016Wat ziet dat er lekker uit, die ga ik echt wel een keer maken.
Ineke
april 19, 2016Ziet er lekker uit!! Vet je jouw muffinvorm in of?