Een superlekker borrel gerecht die heel gemakkelijk gemaakt is: yoghurt Griekse stijl met geroosterde tomaatjes en courgette. Lekker met Turks brood om in te dippen.
Als je de combinatie van yoghurt en tomaat nog niet kent, dan gaat er nu een wereld voor je open. Naast een schep yoghurt in de tomatensoep is deze versie van yoghurt Griekse stijl met tomaatjes ook heel erg lekker. Lekker voor bij de borrel of een soort avond met mediterraanse hapjes, ook wel mezze genoemd.
Nodig voor yoghurt Griekse stijl met tomaatjes en courgette
- Stevige yoghurt Griekse stijl
- cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
- een halve courgette
- olijfolie
- zout en peper
- optioneel: kruiden zoals tijm, oregano en rozemarijn
Recept yoghurt dip met geroosterde tomaatjes
Halveer de tomaatjes en snijd de courgette in schijfjes. Meng de groenten in een schaal met een scheutje olijfolie, zout en peper en kruiden naar smaak. Leg de groenten vervolgens op een vel bakpapier op een bakplaat. Zet de oven aan op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.
Doe per persoon twee flinke eetlepels yoghurt Griekse stijl op een diep bord of schaal. Meng naar smaak met kruiden zoals tijm of oregano of rozemarijn en wat zout en peper. Als de tomaatjes en courgette klaar zijn, doe je deze op de yoghurt.
Serveer gelijk met warm Turks brood, stokbrood of een ander lekker brood om mee te dippen in de yoghurt.
0 reacties