Eten&drinken Recepten

Gezond tussendoortje: Frozen Yoghurtsnack

Het mooie lenteweer komt er dan toch echt aan, het is langer licht buiten en wij krijgen dan gelijk meer zin in fruit als tussendoortje. Laatst maakte ik deze super makkelijke snack, echt, je hoeft geen held in de keuken te zijn om dit op tafel te krijgen. Dus ik zeg: duik die keuken in, pak je favoriete fruit en ga aan de slag! 

Frozen yoghurt snack

Wat heb je nodig

  • Een grote bak bekleed met bakpapier. Ik gebruikte hiervoor een vierkant bakblik
  • Magere kwark, volle kwark, Griekse yoghurt of de Griekse stijl yoghurt van Optimel in verschillende smaken. Kies wat je in de koelkast hebt staan
  • Eventueel honing om het wat zoeter te maken. Roer dit eerst door de yoghurt voordat je het gaat gebruiken.
  • Fruit: denk aan blauwe bessen, aardbeien, frambozen, stukjes mango, rode bessen, kiwi en ga zo maar door. Je kunt er je eigen feestje van maken. Laat je kinderen zelf mee bedenken welk fruit ze willen gebruiken.

Stappenplan Frozen Yoghurt tussendoortje

Giet de yoghurt in het bakblik bekleed met bakpapier. Zorg dat het yoghurtlaagje niet te dik is, ongeveer een halve tot een hele centimeter. Verdeel het fruit over de yoghurt en zet het voor ongeveer vier uur in de vriezer. Na vier uur kun je snacken!

Super makkelijk en je kunt heerlijk genieten van een verantwoorde snack! Wat over is leg je gewoon weer terug in de vriezer. Ik heb om elk stuk een stukje bakpapier gedaan zodat ze niet allemaal aan elkaar vast komen te zitten. Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.