Eten&drinken Recepten

Italiaanse pastasalade met pesto

Italiaanse pastasalade met pesto

Al jaren maak ik pastasalade op dezelfde manier, iets met never change a winning team. Maar toen ik een recept op Pinterest tegenkwam voor een rijkelijk gevulde pastasalade met typische Italiaanse ingrediënten kon ik het niet laten om hier mijn eigen draai aan te geven en met succes: het is mijn nieuwe favoriete pastasalade. 

Ingrediënten voor Italiaanse pastasalade

  • 300 gram fusili
  • 150 gram mini mozzarella
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram olijven
  • 100 gram salami
  • 1 halve komkommer
  • 1 takje krulpeterselie
  • 3 el pesto
  • zout en peper

Italiaanse pastasalade

Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de mini mozzarella, cherrytomaatjes en olijven door de helft. Snijd blokjes van de komkommer en salami. Meng alle ingrediënten met elkaar in een schaal. Knip de krulpeterselie met een kruidenschaar en verdeel over de salade. Voeg de pesto en naar smaak zout en peper toe en klaar is de pastasalade.

Ideaal als avondeten op een warme dag! Ook lekker om erbij te serveren: stokbrood om te dippen in de pesto. Als er pastasalade overblijft, kun je dit prima de dag daarna koud eten, mits afgesloten bewaard in de koelkast.

Bekijk ook andere saladerecepten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.