Feest Verjaardag

Totempaal maken + ideeën met hetzelfde stappenplan

totempaal kinderfeestje zelf maken

De tweede verjaardag van Javian stond volledig in het teken van indianen, cactussen en dromenvangers en wat past daar beter bij dan een totempaal? Aangezien een totempaal kopen niet echt een optie, hebben we er zelf een gemaakt. Een totempaal maken is supersimpel en heeft groots effect, vooral voor jonge kinderen. 

Het idee voor het zelf maken van deze totempaal kwam door de Allerhande box, omdat deze qua maat perfect was om mee te stapelen. Maar dozen van wijnflessen voldoen bijvoorbeeld ook prima. Zo lang het maar drie dozen van dezelfde maat zijn.

Nodig voor een totempaal

 • 3 kartonnen dozen van dezelfde maat
 • 3 verschillende rollen cadeaupapier
 • 2 verschillende gekleurde tape
 • stuk karton voor de ‘vleugels’
 • drie kartonnen bordjes
 • een gezicht
 • veren
 • lijm

Stappenplan totempaal maken

Wij hebben ervoor gekozen om de onderste doos te verzwaren met een zak potgrond, zodat Javian de totempaal gewoon door het huis kon duwen zonder dat deze snel zou vallen.

Maak alle dozen aan elkaar vast met lijm, pak vervolgens de hele totempaal in met verschillende soorten cadeaupapier. Al het cadeaupapier kun je vast zetten met gekleurde tape in bijpassende kleuren. Plak op de onderste twee dozen aan de voorkant twee papieren bordjes net boven elkaar. Knip uit een stuk karton vleugels en plak deze aan de onderkant van de bovenste doos. Print een gezicht uit, bijvoorbeeld een Minion in zwart-wit, en plak deze op het midden van de vleugels. Steek wat veren in het midden van vleugels aan de bovenkant. Op de bovenkant komt nog een papieren bordje en dan is de totempaal klaar!

Eventueel kun aan de vleugels nog slingers hangen om het geheel extra feestelijk te maken.

Indianen kinderfeestje totempaal

Bekijk meer beelden van het indianenfeestje.

 

Dit idee kun je trouwens ook gebruiken voor andere figuren of vormen. Als je de paal inpakt met bruin cadeaupapier en je de vleugels een stuk groter maakt en groen kleurt, ontstaat er een boom. Of maak een verkeerstoren als jouw kind dol is op vliegtuigen!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Weekend Happiness #17 - Bringing Happiness
  juni 3, 2016

  […] en de andere keer denk ik ‘toch wel’. ▲ Marike deelt op Mamalifestyle een leuke DIY om een totempaal te maken. Leuk voor een kinderfeestje. ▲ Frauke deelt een handige tip om het verkleuren van nepsieraden […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.