Geboorte Mama Marike

#hoerababytwee is geboren: Senne Isaak Morris

Senne Isaak Morris - foto geboortekaartje

Hoera, geen #hoerababytwee meer, want Senne Isaak Morris is geboren! Exact drie weken geleden, op 10 maart 2017 is mijn bevalling drie weken te vroeg ingeleid en werd iets voor het middaguur onze tweede zoon en broertje van Javian geboren. 

Wanneer inleiden?

In het derde trimester van mijn zwangerschap kreeg ik weer zwangerschapscholestase – net als tijdens mijn zwangerschap van Javian – en werd er wederom besloten om mij in te leiden. Doordat het ziekenhuis een andere uitgerekende datum dan de verloskundigenpraktijk had staan, duurde het even voordat duidelijk was wanneer ik ingeleid kon worden. Een premature baby op de wereld zetten was namelijk niet de bedoeling, maar door de zwangerschapscholestase en een minder actieve baby in de buik kon er eigenlijk ook geen risico genomen worden. Uiteindelijk besloot het ziekenhuis hun uitgerekende datum aan te houden en dus werd ik op 10 maart 2017 ingeleid met een zwangerschapsduur van 37 weken.

Drie weken oud

Inmiddels is onze Senne dus drie weken oud en lijkt het alsof hij er altijd al was, tegelijkertijd zijn we nog altijd aan elkaar aan het wennen en elkaar aan het leren kennen. Het is ook niet niks, zomaar een nieuw lid erbij in ons gezin. Toch gaat het allemaal beter dan ik had verwacht, Javian is bijvoorbeeld een fantastisch lieve grote broer voor Senne. Regelmatig kijk ik naar mijn zoons, mijn twee kinderen, en kan ik mij amper voorstellen dat zij er echt zijn, dat zij echt van mij zijn.

Andere moeder

Moeder zijn van twee kinderen bevalt mij vooralsnog erg goed, het voeden van Senne lukt goed met een loslopende peuter erbij en ook de slapeloze nachten zijn minder zwaar dan ik had gedacht. Een compleet roze wolk is het niet, maar het grote geluk overheerst wel gelukkig.

Ik ben een hele andere moeder dan ik was bij Javian, veel meer relaxt en ik maak mij veel minder zorgen over kleine dingen. Ook ben ik een stuk fitter dan na de bevalling bij Javian, waardoor ik echt niet kan geloven dat de bevalling van Senne pas drie weken geleden was. Alleen de middagdutjes of het even moeten rusten op de bank herinneren mij eraan dat ik stiekem toch af en toe moet bijkomen van de hele zwangerschap, bevalling en de nachten.

 

Foto: boxkleed van Birds&Bots, hydrofiel doek en vest van Hema, broek van H&M, rompertje van Zeeman, muts en knuffel van Prenatal.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.