Kind Verzorging

Hydrofiel doeken gebruiken bij een peuter

mamalifestyle-oktober-2016-hema

Op elke baby uitzetlijst zijn ze te vinden: hydrofiel doeken. Toch verdwijnen ze bij veel mama’s in de kast zodra hun baby ouder wordt. Zonde, want hydrofiel doeken zijn ook bij een peuter nog reuze handig! Bij deze een lijst met tips voor hydrofiel doeken gebruiken bij een peuter. 

Omslagdoek

Bij een doktersbezoek of bij het consultatiebureau moet een kindje vaak onderzocht worden, dan komt een hydrofiel doek goed van pas om jouw kind warm te houden terwijl hij bij jou op schoot zit bijvoorbeeld. Wanneer jouw peuter veel rondloopt is een badjas vaak handiger, hoewel je een grote hydrofiel ook om kunt knopen.

Afdrogen

Natuurlijk kun je afdrogen met een handdoek bij een dreumes of peuter, maar een hydrofiel doek is vaak zachter en fijner voor bijvoorbeeld het drogen van het gezicht en oren. Daarnaast is zo’n hydrofiele doek in een zwembad vaak handiger omdat deze minder ruimte inneemt in een tas, je moet tenslotte al genoeg meenemen als je samen gaat zwemmen met een peuter.

Kussen in bed

Bij het opmaken van een babybedje gebruik je ook vaak een ‘hydrofiel doek’ als kussen, wij doen dat nog steeds regelmatig. Nu doen we het bij Javian ook omdat hij af en toe nog een beker water in zijn bed heeft en die nog wel eens om wilt vallen voordat deze leeg is. De hydrofiel doek ‘vangt’ het water grotendeels op en ‘verschonen’ van het kussen is zo gebeurd.

Zo’n kussen is ook handig wanneer jouw kindje verkouden is en bijvoorbeeld af en toe op zijn buik slaapt, zo hoef je niet iedere dag het bed te verschonen, maar enkel de hydrofiel doek te vervangen. Sinds Javian naar de peuterspeelzaal gaat, hebben wij daarom standaard twee hydrofiel doeken in zijn bed liggen.

Dekentje

Op zomerse dagen is een dekbed of gewone deken veel te warm. Dan is een hydrofiel doek ideaal! Vooral de XXL-varianten zijn erg geschikt in een ledikant of peuterbed als deken en ook in de buggy bijvoorbeeld, want de punten van een hydrofiel doek kun je goed vastknopen aan de zijkanten en de duwstang.

Slabbetje

Dreumesen en peuters willen nogal eens knoeien tijdens het eten, dus een slab is erg handig! Maar als je geen slab bij de hand hebt, kun je ook een hydrofiel doek om de nek knopen. Wel goed opletten dat je deze niet te strak knoopt!

Tent

Ook erg leuk: maak een tent van een grote hydrofiel doek! Leg de hydrofiel doek over twee stoelen of maak twee punten vast aan de schutting in de tuin! Veel plezier gegarandeerd.

Het spookt

Ook erg leuk: spelen voor spook! Javian gooit met enige regelmaat een hydrofiel doek over zijn hoofd en rent hiermee het huis door. Daar krijgt hij meestal gratis een paar blauwe plekken bij, maar hij heeft pret voor tien!

 

Zo heb je weer een aantal goede excuses om toffe hydrofiel doeken te kopen. Mijn favorieten hydrofiele doeken zijn die van tinycottons en Hema vanwege de leuke printjes.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.