Eten&drinken Recepten

Makkelijk recept voor speculaas latte

speculaas latte kruidnotenkruimels

De geur van koffie vermengd met die van speculaas, klinkt heerlijk toch? Dat is een speculaas latte ook! Eigenlijk is dit geen recept, maar een heel simpel idee voor een koffie die perfect past bij de tijd van het jaar. 

Het geheim van deze speculaas latte zit in een simpele kruidenmix die kant-en-klaar verkocht wordt: de kruidenmix voor koek en speculaas. Handig voor het bakken van koekjes en kruidnoten, maar dus ook voor koffie!

Nodig voor speculaas koffie

Voor de koffie gebruik ik een Nespresso-machine en een Livanto cupje, deze heeft een soort karamelachtige smaak wat erg goed past bij de speculaaskruiden.

Stappenplan speculaas latte

Leg een handjevol pepernoten in een theedoek, vouw deze dicht en sla ze klein met de achterkant van een lepel of houten speelgoedhamer – leuk klusje voor een kind om bij te helpen. Verwarm en schuim de melk met een theelepeltje kruidenmix koek en speculaas. Schenk deze vervolgens in een grote mok en voeg de koffie toe. Strooi wat kruidnotenkruimels over de koffie ter decoratie.

Wij hebben deze koffiemachine en bijbehorende melkopschuimer van Nespresso: Nespresso Krups U en Aerocinno 3.

speculaas latte spelt kruidnoten albert heijn

Dit artikel bevat een affiliatelink, bekijk de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.