Eten&drinken

5x mijn favorieten voor thuis koffie drinken

Hoi, ik ben Marike en ik ben lichtelijk koffie-verslaafd. Ik drink heel graag koffie, vindt alles rondom koffie gezellig en deel dan ook graag mijn tips voor onderweg of thuis lekker koffie drinken. Bij deze 5 favoriete producten voor koffie maken en drinken.

Mijn favoriete Nespresso koffiezetapparaat

Elke ochtend begint voor mij met een kopje koffie, daarvoor gebruik ik al jaren een Nespresso koffiemachine. Momenteel hebbben wij de Inissia koffiemachine en die bevalt heel erg goed. We kunnen heel gemakkelijk een kopje koffie zetten en het smaakt eigenlijk altijd goed – afhankelijk natuurlijk ook van de koffiecups die je kiest. 

Mijn koffiemachine van Nespresso kan ik iedereen aanraden, het is een smalle compacte machine. Het enige nadeel zou zijn dat het lekbakje wat sneller vol zit, maar aangezien onze koffiemachine naast de prullenbak en de wasbak staat, is dat voor ons geen groot probleem. 

Ook een Nespresso Inissia kopen? Bestel deze bij bol.com →

Mijn favoriete Nespresso Aeroccino melkopschuimer

Ik drink mijn koffie meestal met melk, met name overdag. En dan maak ik het liefste een cappuccino met mijn Nespresso Aerocinno. Het is een perfecte melkopschuimer die met een druk op de knop het perfecte melkschuim maakt. De melk wordt verwarmd en schuimt, perfect voor een cappuccino dus. 

Ook heel fijn is de optie voor het koud schuimen door de knop even ingedrukt te houden totdat deze blauw oplicht. Ideaal voor ijskoffie – of om de melk nog even te laten schuimen nadat ik deze vergeten ben, maar de melk nog wel op temperatuur is. 

Ook een Nespresso melkopschuimer kopen? Bestel deze bij bol.com →

Mijn favoriete koffiebekers van HKliving voor thuis

Het oog wil ook wat en dus drink ik mijn koffie het liefste uit een van onze HKliving koffiemokken. Wij hebben de cappuccinomokken, maar ook een aantal mokken geschikt voor een lungo koffie. 

De koffiemokken zijn er in heel veel toffe kleurencombinaties, dus er zit er altijd wel een bij die jij leuk vindt. Bij sommige winkels zijn de mokken ook los te koop, in plaats van de sets. 

Ook toffe HKliving koffiebekers kopen? Bestel deze bij de volgende webshops:

Mijn favoriete Stojo koffiebeker voor onderweg

Wanneer wij op pad gaan, neem ik regelmatig een koffie mee voor onderweg. Daarvoor gebruik ik mijn Stojo koffiebeker. Deze beker kun je in elkaar vouwen na gebruik, waardoor deze veel minder ruimte inneemt. Daarnaast is de beker in veel leuke kleurtjes verkrijgbaar. 

Het enige nadeel aan de beker is dat deze de koffie niet langer warm houdt, maar aangezien ik de koffie meestal gelijk ga drinken, vind ik dit niet echt een probleem. Naast koffie gebruik ik de beker ook wel eens voor smoothies. 

Ook een gave Stojo koffiebeker kopen? Bestel deze bij bol.com →

Mijn favoriete koffie van allerlei winkels

Vroeger kocht ik vaak overal en nergens koffiecups, zonder echt te letten wat voor koffie ik precies kocht. Maar ik leerde al snel dat hoewel de meeste koffiecups hetzelfde lijken, er vaak toch wel verschil in zit qua smaak. Zo heb je koffie met tonen van fruit of noten, koffie die wat zurig smaakt of juist wat zoetig. Inmiddels weet ik welke koffie ik lekker vind, juist ook door koffie zwart te drinken en zo echt goed te proeven welke tonen jij lekker vindt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks, als jij een bestelling doet via een van deze links kan ik een kleine commissie ontvangen. Supertof als jij mij en mamalifestyle.nl op deze manier wil helpen. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.