Eten&drinken Recepten

Ideaal toetje voor sinterklaasavond: kruidnoten tiramisu

kruidnoten tiramisu bak

Bergen kruidnoten in huis? Maak dan deze overheerlijke kruidnoten tiramisu! Een heerlijk toetje voor Sinterklaasavond, maar ook een heel goed excuus om de kruidnoten mee weg te werken. En groot pluspunt: deze kruidnoten tiramisu is ook heel geschikt voor kinderen! 

Bekijk nog veel meer Sinterklaas recepten →

Benodigdheden kruidnoten tiramisu

 • 2 zakjes kruidnoten a 200 gram per zakje
 • 500 gram mascarpone
 • 200 ml slagroom
 • 2 kopjes koffie
 • 1 eetlepel rietsuiker
 • speculaaskruiden
 • zakje instant koffie
 • eventueel ter decoratie verschillende smaken kruidnoten en chocolademunten

Recept kruidnoten tiramisu

Klop eerst de slagroom met de rietsuiker en wat speculaaskruiden naar smaak. Als de slagroom stevig is, kan de mascarpone er doorheen geroerd worden met een grote lepel. Leg vervolgens in een grote en redelijk diepe schaal een goede laag kruidnoten en schenk hierover de koffie. Beweeg de schaal eventueel wat heen en weer zodat alle kruidnoten de koffie op zuigen. Doe vervolgens een laag van het mascarponemengsel op de kruidnoten tot ongeveer halverwege de diepte van de schaal. Leg nu opnieuw een laag kruidnoten neer en besprenkel deze voorzichtig met een lepel met koffie. Wellicht heb je nu maar een half kopje koffie nodig, afhankelijk van de schaal. Doe nu opnieuw een laag van het mascarponemengsel. Nu kan het decoreren van de tiramisu begonnen.

Ik heb eerst kruidnoten klein geslagen met een houten speelgoedhamer in een theedoek. Deze kruimels heb ik verspreid over de schaal, vervolgens heb ik een aantal witte chocolademunten erin gestoken en nog twee soorten kruidnoten met aardbeien- en frambozensmaak verdeeld over de bovenkant. Daarna heb ik een zakje instant koffie verdeeld over de bovenkant. De tiramisu moet vervolgens in de koelkast, bij voorkeur minimaal een uur.

Witte chocolademunten zijn te koop bij de Kruidvat. De kruidnoten met bijzondere smaken kocht ik bij de Jamin en Hema.

kruidnoten tiramisu laagjes

Bekijk meer inspiratie voor Sinterklaas →

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  De lekkerste Sinterklaas recepten - Feestdagen | ElsaRblog
  november 3, 2018

  […] Kruidnoten tiramisu⇔mamalifestyle.nl […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.