Kerst

Nieuwe kersttraditie: pyjama’s en een kerstcadeau

kersttraditie kerst inluiden kerstpyjama kerstcadeau kerst duplo

Op Pinterest las ik wel eens over de traditie om op kerstavond een pyjama te krijgen, ik gaf mijn eigen draai aan deze traditie voor mijn eigen gezin. Iedereen kreeg een kerstpyjama en een echt kerstcadeau voor de jongens om samen mee te spelen. Onze nieuwe kersttraditie is nu al een succes!

Overgang van Sinterklaas naar Kerst

Het ene moment vieren we nog volop Sinterklaas en het volgende moment is alle Sinterklaasdecoratie weg en zitten we in de aanloop naar kerst. Best gek voor een peuter, daarom wilde ik de overgang iets duidelijker maken. Ik herinnerde mij de kersttraditie van kerstavond en besloot daar mijn eigen draai aan te geven.

Onze kersttraditie

Op de dag na Sinterklaas is er voor iedereen apart een cadeautje voor een kerstoutfit en een gezamelijk kerstcadeau voor de jongens. Gisteravond zijn wij gestart met dit idee, er was voor iedereen een kerstpyjama of kerstoutfit en voor de jongens een doos met Duplo van de kerstman. Javian vond het fantastisch en was blij verrast. Vanmorgen hebben de jongens al heerlijk gespeeld met hun Duplo.

Mijn kerstpyjama kocht ik vorig jaar al in de uitverkoop na kerst en lag dus nog ongedragen in de kast. De kerstpyjama voor Frank kocht ik ook met een leuke korting bij de Hema – het is de print van vorig jaar. Voor de jongens had ik al een tijdje kerstoutfits op het oog bij H&M: fijne warme outfits als het wat kouder is.

kersttraditie duplo kerst javiankersttraditie lego duplo kerstman

Onze kersttraditie volgend jaar

Volgend jaar zullen wij als ouders waarschijnlijk niet opnieuw een kerstpyjama krijgen, maar misschien kerstsokken of iets anders voor een kerstoutfit. Aangezien de jongens volgend jaar weer een andere kledingmaat hebben, zullen zij waarschijnlijk wel weer een kerstpyjama of kerstoutfit krijgen. Maar het ligt er ook een beetje aan wat ik kan vinden volgend jaar.

Qua kerstcadeau voor volgend jaar heb ik ook al genoeg ideeën: een mooi voorleesboek, kerstcd of kerstfilm of een kleine kerstboom om samen te versieren of bijvoorbeeld een uitje voor het hele gezin. Als het maar binnen het thema kerst past en bij voorkeur voor beide jongens leuk is.

Dit artikel bevat affiliatelinks, bekijk de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Karin
    december 9, 2017

    Leuk! Ik zou je eigen pyama gewoon weer inpakken volgend jaar 😛

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.