Valentijnsdag

Valentijnsdag DIY: pijlen en houder voor een kleine cupido

DIY valentijnsdag kleine cupido

Al een aantal jaar had ik op Pinterest een idee bewaard voor een leuke Valentijnsdag DIY: Cupido’s pijlen en een houder. Maar om daar nou zelf mee te gaan rondlopen en pijlen af te schieten voor meer liefde… Dus ik zette weer even mijn kind in als excuus om deze te maken, plus het is veel schattiger als mijn zoon voor kleine Cupido speelt. 

Nadat de houder en de pijlen klaar waren, heeft Javian er uren mee rond gelopen en naar iedereen die op bezoek was bij ons pijlen gegooid met de boodschap ‘nu ben je verliefd’! Hij was gelukkig dus een hele gewillige Cupido haha.

Nodig voor deze DIY voor Valentijnsdag

Stappenplan houder voor de pijlen

Zorg dat de houder goed schoon is, een bus Pringles kan even afgespoeld met water en daarna droog gedept met een theedoek. Pak daarna een gekleurd A4-vel en smeer deze voor de helft in met lijm over de breedte. Vouw deze vervolgens om de bus heen. Plak over de lengte een stuk masking tape zodat het papier vast blijft zitten. Een A4’tje is net niet groot genoeg om de hele bus te bedekken, wij hebben aan de bovenkant nog wat extra masking tape geplakt, zodat dit zou passen bij de rest van de houder.

Pak nu een scherp mesje en steek deze voorzichtig in de onderkant, haal het lint erdoorheen en maak aan het uiteinde een knoopje zodat deze blijft zitten aan de onderkant. Maak nu een kleine inkeping met het mesje aan de zijkant bovenaan en haal hier het andere uiteinde van het lint doorheen. Plak deze vast met masking tape. Denk erom dat het lint lang genoeg is zodat jouw kind de houder schuin over zijn schouders kan dragen en gemakkelijk bij de pijlen kan.

Stappenplan Cupido’s pijlen

Voor de pijlen is een half A4’tje genoeg, knip deze helft in vieren. Knip nu een puntachtige vorm aan de bovenkant en knip aan de onderkant een driehoekje uit. Knip voorzichtig aan twee kanten het rietje aan de onderkant en bovenkant in. Het driehoekje komt als punt bovenaan, schuif deze voorzichtig tussen de inkepingen aan de bovenkant. Het andere stuk papier komt aan de onderkant, met de punt juist in het rietje geschoven. Knip deze kant nog een beetje in aan de zijkanten. Herhaal voor zoveel pijlen als je wilt maken.

valentijnsdag diy kids pijlen cupido

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Valentijnsdag

Dit artikel bevat affiliatelinks, bekijk de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.