Eten&drinken Recepten Valentijnsdag

Koffie en babyccino met suikerhartjes voor Valentijnsdag

valentijnsdag valentijnskoffie babyccino suikerhartjes

Speciaal voor Valentijnsdag – of elke andere dag dat jij de liefde wilt vieren met de liefdes in jouw leven: valentijnskoffie en valentijnsbabyccino! Ideaal om van een gewoon ritueel iets bijzonders te maken. 

Bekijk ook: koffie versieren met kerst sprinkles

Babyccino

Hoewel Javian natuurlijk allang geen baby meer is, drinkt hij nu wel steeds vaker een babyccino. Meestal meer om ook onderdeel uit te maken van het koffierituelen in ons huis: gedurende de week drink ik regelmatig even koffie tussen het huishouden, zorgen en werken door en aangezien ik dan ook even echt aandacht voor Javian heb, wil hij graag meedoen met een babyccino en in de weekenden starten Frank en ik samen met koffie en bespreken dan onze plannen voor het weekend, ook zo’n gezellig momentje waar Javian ook graag bij wil horen.

Omdat we voor de rocky roads die we regelmatig maken altijd wel ergens sprinkles hebben staan, kwam Javian op het idee om hartjes in onze koffie te doen. En zo maakten we echte Valentijnskoffie en Valentijnsbabyccino.

De suikerhartjes kun je kopen bij de meeste supermarkten, te vinden bij de bakproducten. Maar bekijk ook de roze sprinkles bij Dutch Sprinkle Shop.

Wij hebben deze koffiemachine en bijbehorende melkopschuimer van Nespresso: Nespresso Krups U en Aerocinno 3.

Koffie voor Valentijnsdag

  • houdbare volle melk
  • koffie
  • melkopschuimer
  • suikerhartjes

Ik maak mijn koffie altijd op dezelfde manier: ik schuim de melk met mijn melkopschuimer van Nespresso en gebruik een Nespressomachine om koffie te zetten. Javian mag de sprinkles eroverheen strooien.

Valentijnsbabyccino

  • halfvolle melk
  • melkopschuimer
  • suikerhartjes

We schuimen de melk in de melkopschuimer. Omdat we halfvolle melk gebruiken, blijft deze beter drinkbaar en is er minder schuim. De suikerhartjes werden uiteraard weer toegevoegd door Javian.

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Valentijnsdag met kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.