DIY Groen Kerst Wonen

Feestelijke kerstkrans met eucalyptustakken en kleine roze kerstballen

grote ring kerstkrans grote eucalyptus roze kerstballen

Na mijn eerste kerstkrans had ik de smaak te pakken en maakte ik nog meer kransen, zoals deze grote feestelijke kerstkrans met grote eucalyptusbladeren en kleine roze kerstballen. 

Bekijk ook de minimalistische kerstkrans →

Eucalyptustakken koop ik bij een bloemist of bij een tuincentrum, vooral nu in de wintermaanden hebben veel tuincentra ruime keuze in mooie groene takken die zich goed lenen voor het maken van een kerstkrans.

Nodig voor feestelijke kerstkrans met kerstballen

  • een metalen ring – ik gebruikte een metalen ring van 40 cm doorsnede
  • eucalyptustakken – ik gebruikte takken met grote bladeren
  • kleine kerstballen – ik gebruikte kleine, roze kerstballen met ijzerdraad
  • ijzerdraad

Stappenplan kerstkrans met eucalyptustakken

Ik koos voor een aantal eucalyptustakken zonder grote zijtakken en heb deze eerst over de ring heen gelegd op tafel zodat ik zou zien hoeveel takken ik nodig zou hebben. Voor de metalen ring van 40 cm doorsnede waren vier lange takken genoeg. Daarna heb ik begonnen met twee takken die ik met de uiteindes deels over elkaar heen heb gelegd. Daarna ben ik met ijzerdraad in het begin begonnen met vastdraaien, probeer zoveel mogelijk langs de bladeren heen te draaien. Zet de takken heel stevig vast, zodat de krans lang mooi blijft.

Toen de twee takken volledig vastzaten, heb ik weer twee takken gepakt en bovenop de krans gelegd met de uiteindes over elkaar heen. Vanaf het midden heb ik ze weer vastgezet met ijzerdraad, zoveel mogelijk om de bladeren heen. De uiteindes van het ijzerdraad heb ik tussen de takken en de ring gestoken zodat deze niet zouden uitsteken.

Toen alle takken vastzaten heb ik de kerstballen verdeeld over de ring. Sommige zitten achter een blad, andere kerstballen duwen het blad juist wat meer naar achter zodat de kerstbal beter zichtbaar is. Ik koos ervoor om ongeveer elke 10 centimeter een kerstbal vast te zetten.

grote kerstkrans eucalyptus takken roze kerstballen hangend

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.