Kerst

Ons kersthuis 2018: kindvriendelijk en bont gekleurd

kersthuis 2018 kerstboom

De afgelopen jaren heb ik altijd gedeeld hoe onze kerstboom eruit zag, maar dit jaar besloot ik – geïnspireerd door vele andere bloggers – om onze hele woonkamer in kerstsfeer te fotograferen. Kijk je mee in ons kersthuis? 

Witte kerstboom

Uiteraard heeft ook dit jaar onze witte kerstboom weer een prominente plek in huis gekregen. De versiering is dit jaar wel weer iets anders dan voorgaande jaren, meer over onze witte kerstboom en alle kerstdecoratie in de boom kun je hier lezen →

kersthuis 2018 zilverblauw poster merry bright kersthuis 2018 kerst wanddecoratie woonkamer

Kerst aan de muur

De afgelopen jaren hing ik wel vaker leuke kerstkaarten en posters aan de muur met masking tape, maar vorig jaar hing ik voor het eerst een heleboel mooie dingen bij elkaar. En dat gaf zoveel sfeer, dat ik dit jaar weer een mooie selectie maakte en alles ophing aan de muur. Als stralend middelpunt de ‘Merry & Bright’-poster van Zilverblauw.

De muur met kerstposters en -kaarten hangt boven een hoekje waar ik een ‘hot chocolate bar’ maakte voor een kerstfeest met vrienden. Daarnaast staat de grote trots van Javian: zijn paarse glitterkerstboom met legocadeautjes van zijn adventkalender van dit jaar. En weer daarnaast mijn mooie vondst van vorig jaar: de prachtige roze kerstboom waarvan ik de kleur nooit helemaal goed op de foto krijg, maar het neigt naar licht oudroze.

kersthuis 2018 tafel servies

Aan tafel

Voor zijn kerstdiner had Javian servies nodig, dat leek mij wel een goede reden om bij de Action voor allebei de jongens een set van bord, kom en beker te kopen. Een simpele melamine serviesset, maar qua kleur en print erg mooi en passend bij de kerst en winter en dus ook prima nog te gebruiken als de kerstman weer vertrokken is.

kersthuis 2018 tafelklem bijzondere kerstballen

Tafelklem met kerstballen

Bij verjaardagen en feestdagen zetten we altijd de tafelklem op tafel, ideaal voor meer kerstdecoratie. De afgelopen jaren hebben we een aantal mooie en bijzondere kerstballen verzameld die nu allemaal een plekje hebben gekregen aan de tafelklem. Zoals de rode slak waarvoor ik vele rondjes door Haarlem liep omdat ik wist dat die ergens in een winkeltje daar verkocht werd en de donkergroene diamanten die veel te zwaar bleken voor de takken van onze kerstboom en de ijsjes die ik kocht bij de goede oude V&D. Nieuw zijn de iriserende waaiers gekocht bij Sostrene Grene die prachtig passen bij de iriserende takken van onze kerstboom en de iriserende honeycombs die ik vond bij de Action.

kersthuis 2018 roze kerstbomen pakhuis kersthuis 2018 pakhuis opbergmanden

Winters houten pakhuis

Het houten pakhuis kreeg een winters tintje met een ijskristal, de roze kerstbomen en groene kamerden. Na pietenpakhuis is het pakhuis nu een plek geworden om te spelen met de lego kersttreintjes.

 

kersthuis 2018 vensterbank schleich houten dieren

Winterdieren in de vensterbank

Ik kreeg van Sinterklaas de winterse houten dieren van Dille & Kamille die nu in de vensterbank staan met nog wat dieren van Schleich en een paar zwartgeverfde houten huisjes. De dieren veranderen alleen vrij regelmatig van plek omdat Senne het ziet als speelgoed, dus elke avond zoek ik het hele huis door naar alle dieren om ze weer in de vensterbank te zetten.

kersthuis 2018 takken honeycombkersthuis 2018 kerstboom kaarsen

Groene takken

Toen ik Javian naar school bracht een paar weken geleden vond ik een paar goede, stevige takken die mij ideaal leken voor kerstdecoratie. Nu hangen er mintgroene honeycomb kerstboompjes in die een paar jaar geleden ook in onze kerstboom hingen. Daarnaast een verzameling fijne groene en zelfs paarse takken, het zijn vooral restanten van het groen wat ik kocht voor de kerstkransen die ik gemaakt heb.

Bij de vazen staan de groene kerstboomkaarsen van de Hema die ik vorig jaar kreeg. Ook een autootje van de Wibra, wat in de ogen van mijn jongens speelgoed lijkt – waardoor we nu een wiel kwijt zijn. Wie bedenkt er dan ook een houten autootje wat niet kan rijden haha. Ook pakten ik het onderste deel van de grote golf van Grimms, waardoor het nu net groene bergen lijken.

kersthuis 2018 snoephuis roze

Knibbel, knabbel, knuisje

Stiekem speel ik nu een beetje vals, want het kerstsnoephuisje staat er nu niet meer, maar hij stond wel heel mooi met alle andere roze kerstdecoratie zoals de houten notenkraker en nog een roze autootje van de Wibra, maar ook de houten boom van Intratuin en het prachtige houten telraam van Kids Concept wat de jongens kregen van Sinterklaas. In november waren we een weekend in de Efteling, waardoor Javian het ziet als het huisje van Hans en Grietje. Het huisje is gemaakt door vrienden van ons, we kregen het tijdens ons kerstdiner met vrienden.

kersthuis 2018 woonkamer eucalyptus

Knus op de bank

Bij de bank nog meer groen wat over is van de kerstkransen, maar ook een groen kerstboomkussen van de Hema en het prachtige kussen met boompjes van Fine Little Day.

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van ons kersthuis!

Bekijk ook zeker eens de kersthuizen van dirksdotter.com en eengoedverhaal.nu 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.