Feest Verjaardag

Dino feest eten & drinken: van velociraptor klauwen tot threerex taart

Dino feest tafel eten drinken dino party

Voor elk feest ga ik eerst op zoek naar ideeën op Pinterest voor eten en drinken. Uiteraard voor de taart, maar ook voor koekjes en vele andere snacks. Kijk mee met al het lekkers dat er bij ons tafel stond tijdens het dino feest. 

Tijdens verjaardagsfeestjes zet ik graag allerlei eten en drinken klaar op tafel, zodat we tijdens het feest daar weinig omkijken naar hebben en gezellig kunnen praten met de visite en toekijken hoe de kinderen cadeautjes uitpakken. We schuiven onze eettafel van ruim 2 meter dan tegen de muur zodat we deze helemaal vol kunnen zetten met allerlei lekkers. Op tafel hadden we een tafelkleed liggen van H&M Home, de bordjes en bekertje met dino’s zijn van My Little Day en heb ik gekregen van liefenjarig.nl net als de leuke dino slinger en blauwe honeycombs, de zwart-witte bordjes en bekers zijn van Hema.

De posters op de tafel heb ik zelf gemaakt in Canva met gratis printable afbeeldingen en een ontwerp wat ik zelf heb gemaakt. Ik heb ze als posters gekregen van Studentendrukwerk.nl. Daarnaast lagen en hingen er verspreid door huis verschillende ansichtkaarten met dinosaurussen, digitale prints die ik kocht via Etsy en die heel leuk zijn om af te drukken bij Studentendrukwerk, ze hebben een optie om kaarten samen te stellen.

Bij elk feest hoort een taart vind ik, maar aangezien de jarige Senne geen taart eet moesten er natuurlijk ook ander lekkers op tafel komen wat hij wel graag eet. Het was tenslotte Senne’s verjaardagsfeest. Gelukkig vond ik op Pinterest veel leuke inspiratie voor dingen die Senne lekker vindt en goed passen bij het thema dinosaurussen.

Bekijk het Pinterestboard met mijn inspiratie voor het threerex feest van Senne →

Dino feest tafel taarten dino partyDino feest taart dino threerex partyDino feest hema drip cake versierd dino party

Dino party: de taarten

Voor het feest hadden we twee verschillende taarten en brownies. De brownies heb ik zelf gemaakt en versierd met een dun laagje yoghurt Griekse stijl en daarop rode, oranje en bruine M&M’s en Oreokoekjeskruimels. Het idee was dat dit op een lavalandschap leek samen met de plastic speelgoeddino’s erbij. De brownies maakte ik omdat Senne vóór zijn feestje zei dat hij wel graag chocoladetaart wilde eten, uiteindelijk heeft hij er nog niets van gegeten. Gelukkig de visite wel haha.

Daarnaast hadden we bij Hema een red velvet dripcake met groen en deze zelf versierd met groene, gele en blauwe M&M’s en ansichtkaarten met dinosaurussen die ik heb gekocht via Etsy en op grote sateprikkers heb geplakt met masking tape. De kleine dinosaurusprikkers kreeg ik via mijn zus. Ik was verrast door de goede smaak van deze drip cake, alleen het formaat vond ik wel vrij klein.

De threerex taart heb ik bestel bij Better Sweet Than Sorry. Hij is versierd met een blauwe 3 en blauwe dino die volgens Senne lijkt op zijn favoriete dinosaurus de baryonyx Rudy van de film Ice Age: dawn of the dinosaurs. De taart was gevuld met aardbeien en slagroom.

Dino feest dino koekjes (1)Dino feest dino meringue schuimpjes

Dino party: zoete snacks

Naast de taarten bestelde ik bij Better Sweet Than Sorry ook koekjes van dinosaurussen, daarnaast kregen we ook leuke schuimpjes met dino figuurtjes. Qua kleuren pasten deze perfect op de tafel bij alle andere decoratie.

De vormpjes van dinosaurus koekjes komen bij Dille&Kamille vandaan en zijn sowieso superleuk om in huis te hebben om zelf koekjes mee te bakken. De koekjes met de voetafdrukken kun je gemakkelijk maken met de poot van een plastic speelgoeddinosaurus.

Dino feest dino koekjesDino feest dino eieren druiven Dino feest brontosaurus botten zoute sticks Dino feest velociraptor klauwen bugles

Dino party: hartige snacks

Als hartige snacks hadden we verschillende soorten zoute snacks in bekertjes, daarbij bedacht ik geinspireerd door Pinterest grappige namen zoals Velociraptor klauwen bij bekertjes met Bugles, Brontosaurus botten bij bekertjes met zoute sticks en Tacosaurus bij bakjes met nachochips. Daarnaast hadden we bekertjes met dino eieren, groene druiven. Druiven zijn natuurlijk geen hartige snack, maar ik had voor al deze snacks dezelfde ontwerpen gemaakt met de naam erop via Canva.

Later tijdens het feest ook op tafel, maar niet op de foto helaas: een snackschaal in bloemvorm van Zuperzozial gevuld met snoeptomaatjes, minikomkommers, wortels, oranje paprika en tzatikisaus om in te dippen.

Dino feest limonade tap drinken Dino feest dino rietjes sodastream

Dino party: drinken

Voor elk feest zet ik altijd een paar limonadetaps neer zodat visite zelf hun drinken kunnen tappen. Deze taps zet ik op tafel neer met daarbij kartonnen bekertjes en leuke rietjes. Ik had nu een verzameling gemaakt van verschillende prints papieren rietjes zoals rietjes met bamboeprint, rietjes met berkenprint, zwart-witte rietjes, turkoois gestreepte rietjes en gele en oranje rietjes met dinosaurussen als decoratie. De turkoois rietjes en dinosaurusrietjes kreeg ik van liefenjarig.nl.

Naast de linonadetaps wordt ook altijd onze Sodastream goed gebruikt bij verjaardagen, we maken hiermee bruisend water en dit kan bijvoorbeeld ook weer gemengd worden met de limonade van de limonadetaps. De limonadetaps waren gevuld met een sinaasappellimonade van Sodastream en ijsblokjes met eetbare bloemen erin en een bosbessenlimonade met bevroren blauwe bessen. Hierdoor bleef de limonade ook lange tijd lekker koud.

Naast de limonade hadden we ook een hoge statafel met een theedoos, thermoskan met heet water, een bekertje met roerstaafjes en suikerzakjes. De tafel stond tegen de keuken aan vlakbij onze koffiemachine, zodat we daar ook makkelijk koffie konden maken. Het was heel fijn om alles voor de warme dranken nu op een hoge statafel te zetten, omdat er meerdere kleine kinderen waren en de hete dranken nu buiten handbereik van kleine kinderen waren.

Op de koffie en thee tafel lagen ook houten dinosaurusbotten die samen een dino hadden moeten vormen, maar omdat deze continu uit elkaar viel heb ik deze op tafel gelegd, samen met enkele afgedrukte ansichtkaarten van dinosaurussen en het eiland Isla Nublar, welbekend van de Jurassic films.

Dino feest thee en koffie tafel

Samenwerkingen

Voor het feestje van Senne heb ik producten ontvangen waar ik oprecht heel enthousiast over ben, daarom deel ik dan ook trots dat ik heb samengewerkt met de volgende shops voor dit feest:

Pinterest - dino party eten en drinken

Dit artikel bevat affiliatelinks. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.