Reizen Uitgaan & reizen

Blabjerg bezoeken in Denemarken

Denemarken staat bekend om het heuvelachtige landschap. Het gebied Blabjerg aan de westkust van Denemarken is daar een mooi voorbeeld van. Het is een bosgebied met een hoge heuvel met een weids uitzicht over een mooi stukje Denemarken en daar staat ook een bijzondere steen. Een ideaal, simpel en gratis uitje samen met kinderen tijdens een vakantie in Denemarken. 

Het natuurgebied Blåbjerg

De berg maakt onderdeel uit van een natuurgebied waar gewandeld en gefietst kan worden, maar alleen de lange trap naar de berg beklimmen en genieten van het uitzicht kan natuurlijk ook. Onderaan de trap bij de Blabjerg zijn verschillende parkeerplekken. De trap en het bosgebied is helaas niet helemaal goed begaanbaar met een kinderwagen, maar met een draagzak kunnen ook kleine kinderen mee.

Er lopen meerdere wandelroutes door het gebied die ook geschikt zijn voor kinderen. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de hoge duin van Blabjerg. De heuvel wordt ook wel de blue mountain genoemd, wat de Deense naam ‘Blabjerg’ verklaard.

DK blabjerg steen (2)
DK blabjerg steen (3)
DK blabjerg steen (1)

Blåbjerg steen bekijken

De grote heuvel waarop de steen staat en waar het prachtige uitzicht over west-jutland te zien is, is te bereiken met een grote trap. De trap is prima te doen voor peuters en kleuters, de trap is ook breed genoeg voor publiek dat naar boven en beneden wil. Eenmaal bovenaan is het omheind met rode hekjes en banken waar kinderen op kunnen staan, zodat ook zij van het uitzicht kunnen genieten.

Lees meer over de Blabjerg steen bij visitdenmark.nl →

Het uitzicht vanaf de Blåbjerg

Het uitzicht strekt zich over een mooi deel van west Jutland met uitzicht op meren en schattige stadjes. Het mooie aan het uitzichtpunt bij Blabjerg is dat er helemaal rondom gekeken kan worden. Met mooi weer zijn er wel 21 verschillende kerken te zien in de omgeving, inclusief die van Ribe wat best een eind verderop is.

Blåbjerg bezoeken met kinderen

De klim omhoog met de trap, de steen bekijken en genieten van het uitzicht zal voor de meeste kinderen niet heel veel tijd in beslag nemen, een bezoekje aan Blabjerg zal ongeveer een half uur tot een uur duren. Bij een wandeling in het bosgebied uiteraard wat langer.

DK blabjerg uitzicht (2)
DK blabjerg uitzicht (3)
DK blabjerg uitzicht

Bekijk nog meer leuke tips voor Denemarken →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.