Halloween

Halloween Birthday Party: tips voor organiseren van een Halloweenfeest

Halloween feest sweet table

Verjaardagen in oktober of november lenen zich er perfect voor om te vieren in Halloweenstijl. Bij deze een mooi voorbeeld van een Halloween Birthday Party met een fantastische Frankenstein taart en nog veel meer herfstige hapjes. 

De kleuren voor een Halloween Party

Halloween heeft een aantal kenmerken kleuren die vaak terugkomen in decoratie en bij snoep, snacks en gebak. Denk aan zwart en wit en oranje. Veel van deze kleuren komen terug in de decoratie. Daarnaast voegde ik groen en roze toe, omdat dat ook mooi bij ons interieur past.

halloween feest frankenstein taart

Een fantastische Frankenstein taart

Een van de leukste dingen van feestjes is natuurlijk de taart – óf taarten. Helemaal voor een Halloweenfeest omdat er zoveel leuke figuren zijn om iets mee te doen, passend bij het thema. Omdat we de verjaardag van mijn vriend Frank vierden, hadden we een heuse Frankenstein taart gemaakt door Better Sweet Than Sorry. Een groot succes!

Daarnaast hadden we een Halloween slagroomtaart en twee verschillende soorten vlaaien, gekocht bij de plaatselijke supermarkt en bakker.

Halloween feest snacks (1)

Griezelig lekker eten voor een Halloweenfeestje

Naast de taarten hadden we natuurlijk nog meer lekkers op tafel staan. Zo had ik een vakkenschaal gevuld met allerlei soorten Halloween snoep. Zoals oranje en gele M&M’s, candy corn, dracula tanden, snoepogen, chocolade pompoenen, snoepwormen en snoepjes in de vorm van schedels. De meeste snoepjes vond ik bij de Lidl en Action. De rozijnendoosjes zijn van Hema.

Op een bord in de vorm van een schedel had ik kleine bakjes staan met kruidnoten met pompoensmaak van Hema. En als decoratie lagen er plastic spinnen bij. Ook had ik kartonnen bekers gevuld met zoute sticks.

Daarnaast had ik een Halloween borrelplank gemaakt met snacks in allemaal herfstkleuren. Lees alle tips voor de Halloween borrelplank →

Halloween zoete snacks halloween snoepHalloween feest bekers rietjes

Tafel versieren voor Halloweenfeest

Op de tafel lag een crèmekleurig tafelkleed met zwarte stippen en vleermuizen, volgens mij ooit gekocht bij de Wibra. Daarnaast had ik een papieren tafelkleed om in te kleuren met Halloweenprint van Sostrene Grene op tafel liggen.

De Frankenstein taart stond op een taartplateau in de vorm van een spin, lang geleden gekocht en ik weet helaas niet meer waar. Bij de taarten heb ik een stapel van kartonnen bordjes met Halloween print gezet, een houder met Halloween servetten en een vaas gevuld met plastic bestek. Het bestek kan in de vaatwasser en gebruiken we vaker met verjaardagen. Vaak pas ik de kleur op het thema aan.

Ook op tafel een bakje met rietjes en oranje plastic bekers. In de beker met rietjes en het vaasje met bestek heb ik ook een aantal fotoprops voor Halloween gebruikt als decoratie voor dit Halloweenfeest.

De volgende winkels hebben vaak een leuk assortiment aan Halloween kartonnen bordjes en Halloween servetten: hema.nl | blokker.nl | xenos.nl | ilovespeelgoed.nl | bol.com

Halloween feest sweet table snacks taart Halloween

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.