Halloween Kind

De leukste griezelfilms en -series op Netflix voor het hele gezin

In Nederland wordt nog niet heel actief Halloween gevierd, maar in de Verenigde Staten en veel andere landen al wel en dus zijn er op Netflix veel leuke griezelige series en films te vinden om te kijken met Halloween. Lees meer over onze favoriete Halloween series en films op Netflix voor het hele gezin. 

De afgelopen weken hebben wij een aantal toffe series en films gekeken op Netflix die qua thema supergoed passen bij Halloween. In deze blog heb ik onze favorieten verzameld die bij Javian, Senne en mij in elk geval goed in de smaak vielen. Lekker in de middag na school of in het weekend een gezellige griezelserie of -film kijken.

Lees ook: Spotlight: schattige serie met monsters op Netflix ‘Super Monsters’

Halloween netflix super monsters vida eerste halloweenHalloween netflix ghost patrol

Griezelig leuke series en korte films

 • Super Monsters vieren Halloween
  Over de serie Super Monsters heb ik al eerder geschreven, toentertijd was alleen Javian een fan van de serie. Inmiddels kijkt Senne ook heel graag naar de serie over de kleutermonsters. Het is dan ook echt een hele leuke serie voor peuters en kleuters, juist omdat de belevingswereld van deze kleine monsters niet veel verschild van onze peuter en kleuter. Speciaal voor Halloween zijn er twee leuke afleveringen op Netflix: ‘Super Monsters Save Halloween’ en de het vrij nieuwe ‘Super Monsters Vida’s Eerste Halloween‘. Zoek binnen Netflix op Super Monsters dan vind je allebei deze afleveringen.
 • True: Plompoen Dag – Tricky Treat Day
  Een hele geschikte aflevering voor peuters en kleuters van True and the Rainbow Kingdom genaamd Tricky Treat Day. In 23 minuten viert True met haar vrienden Halloween, maar een Yeti en een aantal vrienden krijgen groene striksnoepjes te pakken en dat pakt anders uit dan ze gedacht hadden… Een lieve animatieserie over Halloween geschikt voor alle leeftijden.
 • Oddbods: Party Monsters
  De welbekende Oddbods vieren Halloween en zijn echte party monsters. Een leuke aflevering voor peuters en kleuters over kleine monsters die feest vieren en zich verkleden van Frankenstein tot mummie en heks.
 • Dreamworks Spookverhalen
  Een leuke animatieserie van Dreamworks met spookverhalen met bekende figuren zoals Shrek en Donkey, maar ook de figuren van de film Monsters vs Aliens. Een geschikte serie voor peuters en kleuters, hoewel meekijken als volwassene wel aan te raden is voor jonge kijkers.
 • Hotel Transylvanie: de serie
  Een vrolijke serie met de bekende monsterfiguren van de Hotel Transylvanie. De serie speelt zich af voor de eerste film, maar kan ook prima gekeken worden na het zien van de films. De serie is wel anders vormgegeven dan de films.
 • Zombie Dumb
  Een animatieserie over een meisje en zombies. Zombie Dumb wordt aangeraden vanaf zes jaar, maar kleuters zouden deze serie ook wel kunnen waarderen, mits er een volwassene mee kijkt. Senne heeft met een schuin oog meegekeken met Zombie Dumb, maar het kon hem niet boeien. Javian daarentegen vond het wel erg leuk om te kijken vooral door die vieze en gekke zombies.
 • Op spokenspeurtocht met Ghost Patrol
  Een korte animatiefilm over een broer en zus die samen met hun hond spoken opspeuren. Ghost Patrol wordt aangeraden vanaf zes jaar, maar Javian en Senne vonden het allebei leuk om te kijken. Het kan voor peuters en kleuters af en toe wel even spannend zijn, dus ik zou het wel aanraden om een volwassene mee te laten kijken.
 • Figaro Pho: serie en angsten van A tot Z
  Figaro is een jongen die bang is, overal bang voor is. Hij heeft vele angsten en in de serie Figaro Pho wordt hij continu geconfronteerd met allerlei angsten. Het is een mooie animatieserie die geschikt is voor kleuters en oudere kinderen. Er is zowel een seizoen te zien van Figaro Pho als een korte film waarin zijn angsten van A tot Z voorbijkomen.

Halloween netflix de kleine vampierHalloween netflix hotel transsylvanie

Griezelige familiefilms

 • De kleine vampier
  Een mooie animatiefilm over een jonge vampier en een jongen die vrienden worden en elkaars hulp goed kunnen gebruiken. ‘De kleine vampier’ is een echte familiefilm die laat zien hoe belangrijk familie is voor zowel de mensen als de vampieren. De film wordt aangeraden vanaf zes jaar, maar ik heb hem samen met Javian en Senne gekeken en dat kon prima. Er zitten ook leuke grapjes in voor peuters en kleuters. Leuk feitje: er hebben ook Nederlanders gewerkt aan deze film.
 • Dolfje Weerwolfje
  Een leuke familiefilm naar het bekende kinderboek van Paul van Loon waarin een jongen een weerwolfje blijkt te zijn. Het is een grappige film die met name voor kleuters en oudere kinderen erg leuk is om te kijken. Het is ook voor volwassenen een opvallend leuke film om te zien. Ik kende het boek ook uit mijn eigen jeugd en vond het daardoor ook leuk om als film te zien. ‘Dolfje Weerwolfje’ speelt zich af in de decembermaand, dus rondom Sinterklaas en Kerst ook erg leuk om te kijken.
 • Hotel Transylvanie 3: een monsterlijk leuke vakantie
  Graaf Dracula, Mavis en alle bekende monsters gaan op reis met een monstercruise waar ze bijna aan ten onder gaan in de film ‘Hotel Transylvanie 3: een monsterlijk leuke vakantie’. Het is een ontzettend leuke familiefilm voor het hele gezin. Wij zagen deze film zonder eerdere Hotel Transylvanie-films gezien te hebben, maar dat was niet storend. Vooral Javian vond deze film fantastisch en wil hem keer op keer kijken.

Lees ook: Een maand Netflix: wat heb ik gekeken

Geen Netflix?

Bestel bij bol.com een van deze leuke films:

Pinterest - halloween netflix kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.