Kerst

De mooiste kerstfilm op Netflix: Klaus!

netflix klaus kerstfilm animatiefilm

Vraag jij je wel eens af hoe kerst zou zijn ontstaan? En dan niet het verhaal van een baby geboren met kerst of een marketingstunt. Nee, hoe zou iemand op het idee komen om cadeautjes rond te gaan brengen? Het antwoord is de film ‘Klaus’. Een waanzinnig leuke en mooie film op Netflix.

‘Klaus’ is eigenlijk een kinderfilm, maar ook ik kijk deze film graag in de kerstperiode. Het verhaal is zo mooi, de emotie komt zo binnen, dat het elke keer een prachtige film blijft, zelfs na meerdere keren kijken.

netflix klaus kerstfilm animatiefilm (1)netflix klaus kerstfilm animatiefilm (2)

Netflix ‘Klaus’

De film ‘Klaus’ vertelt het verhaal van Jesper, een nogal verwende postbezorger met connecties. Hij maakt een fout waardoor hij als straf naar een vreemd eiland wordt gestuurd om daar de post te regelen. Het probleem is alleen: er wordt helemaal geen post daar verstuurd! En de bewoners van het eiland zijn ook wel een tikkie vreemd… Gelukkig weet Jesper daar iets slims op te bedenken nadat hij Klaus ontmoet. Klaus is een oudere man met een lange baard die van hout prachtig speelgoed maakt. En zo ontstaat het idee om de kinderen speelgoed te geven in ruil voor post. Alleen was het geheime plan dat Jesper zijn doel zou halen en weer zou vertrekken, terwijl hij ondertussen gehecht raakt aan Klaus en de juf van de plaatselijke school. Ze bedenken een plan voor heel veel speelgoed bezorgen, een soort cadeautjesdag. Het wordt alleen opeens ruw verstoord… Blijven Jesper en Klaus vrienden? Komt het goed met al het mooie speelgoed?

Ontroerende film

Het is een prachtige, ontroerende film met verrassend mooie verhaallijnen. Een mooi voorbeeld daarvan is de vrouw van Klaus die helaas overleden is, maar nog altijd zo aanwezig in zijn leven en op een bijzondere manier dingen duidelijk maakt aan Klaus.

Stemmencast van Klaus

De Nederlandse stemmencast van Klaus is echt heel erg goed, de stemmen pas wat mij betreft echt heel mooi bij de karakters uit de film. Het zijn ook niet de minste namen met Henry van Loon, Frank Lammers en Birgit Schuurman.

De film ‘Klaus’ is te zien op Netflix

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.