Eten&drinken Kerst Recepten

Kerst rocky road met kransjes en hulstblaadjes

kerst rocky road kerstkransjes

Toen ik in de winkel Enkhuizer kerstkransjes spotte, kon ik het niet laten een doos mee te nemen. Uiteraard wilde ik er gelijk kerst rocky road mee maken, want wat mij betreft zijn het de ideale koeken in combinatie met chocolade. 

Een rocky road is een chocoladereep met een crunch in de vorm van koekjes of iets anders knapperigers. De kerstkransjes die ik gebruikte zijn Echte Enkhuizer Jodekoeken, maar dan dus als kerstkrans en versierd met bijpassende decoratie. Voor een extra crunch voegde ik knapperige suikerdecoratie toe. De kerstsfeer was compleet met de chocoladehulstblaadjes.

Benodigdheden voor kerst rocky road

  • chocolade
  • scheutje melk
  • kerstkransjes
  • chocoladehulstblaadjes
  • suikerdecoratie
  • schaal of bakvorm
  • bakpapier

Recept kerst rocky road

Verwarm een scheutje melk in een pan en voeg de chocolade in kleine blokken toe. Roer goed door op zacht vuur totdat het een egaal mengsel is. Doe de chocolade nu in een schaal of vorm bekleed met bakpapier, bijvoorbeeld een brownie bakvorm. Breek de kerstkransjes en verdeel deze over de chocolade, duw ze lichtjes wat dieper in de chocolade. Verdeel daarna de chocoladehulstblaadjes en strooi de suikerdecoratie eroverheen. De kerst rocky road moet nu minimaal twee uur in de koelkast, maar een hele nacht is nog beter.

De kerst rocky road blijft ruim een week goed wanneer deze in de koelkast bewaar wordt. Ik vouw het bakpapier om de rocky road heen en bewaar deze vervolgens in een hersluitbaar plastic zakje.

Bekijk nog meer inspiratie voor kerst of bekijk nog meer rocky road recepten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.