Eten&drinken Evenementen Hotspots Uitgaan & reizen

7 leuke dingen om te doen met Pinksteren

Er staat weer een fijn lang weekend voor de deur en de kans op mooi en droog weer is groot, tijd om de deur uit te gaan dus dit Pinksterweekend. Er zijn zat leuke evenementen die ook voor kinderen heel geschikt zijn. Bij deze een lijstje met 7 leuke dingen om te doen met Pinksteren.

luilak bloemenmarkt haarlem

De hele nacht Luilak Bloemenmarkt in Haarlem

Er zijn maar weinig gemeentes en mensen in Nederland die aan Luilak doen, maar in Haarlem is wel jaarlijks de Luilak Bloemenmarkt. Deze bloemenmarkt start op 22 mei op 16 uur ’s middags en duurt tot zaterdagmiddag om 12 uur.

Je kunt de hele nacht bloemen, fruitbomen en planten kopen en er staan ook enkele kraampjes met eten en drinken. Gedurende de hele nacht worden bloemen en planten aangevuld en door de aanbiedingen kun je voor een goede prijs veel mooie bloemen en planten mee naar huis nemen.

De Luilak Bloemenmarkt in Haarlem is op 22 en 23 mei. In Almere is er ook een Luilak Bloemenmarkt.

eten op rolletjes ede

Eten op rolletjes in Ede

De (rollende) foodfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond. In Ede is er komend weekend ‘Eten op rolletjes’. Een reizend en rollend foodfestival die na Ede ook nog naar Veenendaal, Wageningen en Leusden gaat. En er is ook aan de kinderen gedacht met eten en vermaak.

Eten op rolletjes is van 23 tot en met 25 mei. Bekijk de website etenoprolletjes.nl voor openingstijden en de precieze locatie.

swan market den haag

Swan Market in Den Haag

Op 24 mei kun je naar hartelust shoppen bij de Swan Market in Den Haag. Deze lifestyle markt reist rond door Nederlanden staat dus met Pinksteren dus in Den Haag. Op deze markt vind je allemaal mooie producten; handgemaakt, nieuw en vintage.

De Swan Market is op 24 mei, bekijk meer informatie op de website.

Lepeltje Lepeltjes foodfestival

Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Er is nog een leuk foodfestival dit weekend, namelijk Lepeltje Lepeltjes dat van 22 tot en met 25 mei in Amersfoort neerstrijkt. Ook dit foodfestival trekt rond en komt nog naar Groningen, Zwolle, Apeldoorn en festival Mysteryland in de Haarlemmermeer.

Er is een speciaal kinderprogramma voor Lepeltje Lepeltje. Zo is er kinderyoga, theatervoorstellingen en knutselactiviteiten. Erg geschikt dus om jouw kinderen mee naartoe te nemen.

Lepeltje Lepeltje is van 22 tot en met 25 mei in Amersfoort. Bekijk meer informatie en het volledige kinderprogramma op lepeltje-lepeltje.com.

appelparade olmenhorst

Appelparade bij Olmenhorst in Lisserbroek

Bij Landgoed de Olmenhorst staat het Pinksterweekend volledig in het teken van appels met de Appelparade. Tijdens dit grote tuinfeest kun je shoppen, eten en drinken of gewoon met een kleedje genieten in het gras. Ook is er theater en muziek en worden er een aantal workshops georganiseerd.

De Appelparade is van 23 tot en met 25 mei. Bekijk meer informatie op appelparade.nl.

Utrechtse Fabriek in Utrecht tijdens Pinksteren

Utrechtse Fabriek in Utrecht

Met mooi weer kun je heerlijk shoppen op 24 en 25 mei bij de Utrechtse Fabriek in Utrecht. In tegenstelling tot deze naam doet vermoeden vind je deze markt niet in een fabriek, maar deels in de Grifsteede en deels in het Griftpark. Een aantal leuke merken en webshops verzamelen zich hier zodat bezoekers ook eens offline kunnen neuzen tussen de producten.

De Utrechtse Fabriek is op 24 en 25 mei in Utrecht. Bekijk meer informatie op de website.

trek foodfestival

Trek in Utrecht

Als je toch naar het Griftpark gaat voor de Utrechtse Fabriek kun je dat perfect combineren met het Trek foodfestival wat ook in het Griftpark is. Dit foodfestival bestaat ook uit foodtrucks en trekt rond door Nederland. Na Utrecht komt Trek nog naar Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch, Den Haag.

Trek is van 22 tot en met 25 mei en vindt plaats in Utrecht. Bekijk meer informatie op de website.

 

Bekijk de tips voor de maand juni 2017 en het Pinksterweekend!

 

Beeld: 1. youropi.com, 2. instagram.com/etenoprolletjes, 3. swanmarket.nl, 4. lepeltje-lepeltje.com, 5. appelparade.nl, 6. deutrechtsefabriek.blogspot.ie, 7. trek-utrecht.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.