Eten&drinken Recepten

Overdag maken, ’s avonds snel in de oven: ovenpasta

ovenpasta

Pasta, mijn kinderen zijn er dol op! Na een drukke dag heb ik niet altijd zin om uitgebreid te gaan koken. Deze ovenpasta kun je mooi van te voren voorbereiden en in de avond hoeft hij alleen nog maar in de oven. Ondertussen kun je nog mooi wat zaken afwerken ofwel de kinderen in het gareel houden en kun je daarna heerlijk genieten van deze ovenpasta met veel verstopte groenten. Kinderen blij dat ze pasta eten en mama blij dat de kinderen hun groenten binnen krijgen!

Wat heb je nodig voor 4 personen

 • 400 gram schelpjespasta of penne, macaroni
 • 2 kipfilets
 • 1 groentebouillon blokje
 • 1 ui
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 500 gram tomaten
 • blikje tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gram ricotta
 • 1 tl gedroogde oregano
 • peper en zout

Stappenplan Ovenpasta

Doe de kipfilets in een pan samen met het bouillonblokje, breng aan de kook. Wanneer de kip gaar is, haal je deze eruit en wanneer deze is afgekoeld snijd je de kipfilets in kleine stukjes. Je hoeft de bouillon niet weg te gooien, maak bijvoorbeeld een lekker kopje kippenbouillon voor jezelf of de kinderen.

Pel en snipper de uien en de knoflook. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet de pasta af en doe het terug in de pan en laat even staan.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Snijd de paprika en de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaten, paprika, tomatenpuree en oregano toe en bak dit een paar minuutjes mee. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 10 a 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de kipfiletstukjes toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta over een ingevette ovenschaal en giet daarover de pastasaus. Verdeel de ricotta over de pasta en strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas overheen. Zet de ovenpasta in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.

Smakelijk!

Ovenpasta

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.