Het is een keer wat anders dan de standaard appel en rozijn. Deze crumble met nectarine en zwarte bes is overheerlijk en door de bewuste ingrediënten een gezonde keuze. Je kunt het eten als ontbijt, als tussendoortje of serveer het als nagerecht bij een etentje met vrienden. Succes gegarandeerd!
Voor deze crumble is er gekozen voor fris zomerfruit, maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Let er wel op dat het fruit wat je gebruikt goed rijp is, dit doet zoveel voor de smaak. Dus pak het fruit wat je nog hebt liggen of ga langs de winkel en maak deze crumble bijvoorbeeld als ontbijt, een perfecte powerstart van je dag.
Nodig voor een portie crumble
Vulling
- 1 nectarine
- 100 gram blauwe bessen
- scheutje citroensap
- 1 el kokosrasp
- 1/2 tl koekkruiden of kaneel
Crumble
- 1 el kokosolie
- 20 gram boekweitmeel
- 15 gram havermout
- handje ongezouten amandelen (fijn gehakt)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el honing
- snufje zout
Stappenplan recept crumble met nectarine en blauwe bessen
Verwarm de oven op 200 graden. Vet met een kwastje de ovenschaal in. Gebruik hiervoor kokosolie of een bakspray.
Snijd de nectarine in stukjes en spoel de blauwe bessen schoon. Meng dit met het citroensap, de kokorasp en de koekkruiden.
Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg dit in een kom bij het boekweitmeel, havermout, amandelen, bakpoeder, zout en de honing. Roer dit goed door elkaar en schep het boven het fruitmengsel in de ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de oven en laat het daarna eventjes afkoelen. Deze crumbe is gemaakt voor 1 persoon, maar het is een flinke portie. Voor de kleinere trek deel je het met z’n tweeën. Gewoon met twee lepels, zo vanuit de schaal.
Lekker met een schep kwark of Griekse yoghurt of wanneer je er echt een verwenmomentje van wil maken, een grote bol vanille ijs!
2 reacties
Vlijtig Liesje
juli 28, 2015Dat ziet er lekker uit. En gezond zo met die vruchten!
Tamara
augustus 27, 2015Klinkt ontzettend goed!