Eten&drinken Recepten

Gevulde zoete aardappel

gevulde zoete aardappel

Zoete aardappelen staan hier vaak op het menu; de kinderen zijn er dol op en het is ook nog eens super gezond! Je kunt er eindeloos mee variëren; denk aan een stamppot van zoete aardappel met rucola en feta of in een salade met gerookte zalm en sperziebonen, je kunt ze zelfs verwerken in muffins! Deze keer een gevulde zoete aardappel, gemakkelijk klaar te maken terwijl je met de kids bezig bent en samen met een frisse salade heb je een heerlijke voedzame maaltijd. 

Wat heb je nodig voor 4 gevulde aardappelen

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • handjevol pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Stappenplan gevulde zoete aardappel

Maak de zoete aardappel schoon en pak ze goed in aluminiumfolie. Prik er kleine gaatjes in en leg de zoete aardappelen voor ongeveer 60 minuten in de oven op 175 graden.

Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan. Pers de knoflook, snijd de tomaten en courgette in kleine blokjes en bak dit samen in de pan. Haal voorzichtig wat vulling uit de zoete aardappel en doe dit bij het groentenmengsel. Voeg wat peper en zout toe. Vul de zoete aardappel hiermee en strooi er wat kaas overheen. Zet de aardappel nog ongeveer 15 minuten in de oven. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en klaar is je gerecht. Samen met een salade kun je gelijk aan tafel. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.