Eten&drinken Recepten

Superlekker gezond bananenbrood

bananenbrood speltmeel

Volgens mij is een bananenbrood een van de meest populaire recepten waar mensen op zoeken en dat snap ik heel erg goed. Een plakje bananenbrood of bananencake is een ideaal snel ontbijt, lekker bij een kopje koffie en je kunt er ook een extra lekkere lunch mee maken. De afgelopen weken heb ik mijn recept voor bananenbrood nog lekkerder én gezonder gemaakt. 

Bekijk ook mijn ‘oude’ recept voor bananenbrood →

Een lange tijd zag ik overal bananenbrood op menukaarten staan, maar had ik het nog nooit gegeten omdat ik niet zo dol ben op bananen. Maar wat blijkt: bananenbrood wordt zoet door de bananen, maar smaakt eigenlijk helemaal niet zo erg naar bananen. Heb jij iemand in jouw omgeving die ook niet dol is op bananen? Ik daag jou uit om dit recept dan voor te schotelen, ik ben heel benieuwd!

Superlekker en gezond bananenbrood recept

Benodigdheden voor bananenbrood

  • 50 gram rietsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 bananen – hoe bruiner, hoe beter
  • 3 eieren
  • 75 gram dikke yoghurt – bijvoorbeeld Turkse of Griekse stijl
  • 100 gram bloem
  • 125 gram speltmeel
  • een zakje bakpoeder
  • een snufje kaneel of speculaaskruiden

Recept bananenbrood met speltmeel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en meng deze vervolgens met de suiker. Prak de bananen tot moes en meng deze met de boter en suiker. Voeg de drie eieren en de yoghurt toe en roer het geheel goed door met een garde. Voeg nu de bloem, speltmeel, bakpoeder en kaneel toe en roer nogmaals goed door tot een stevig beslag.

Verfrommel een vel bakpapier, daarna vouwt deze makkelijker uit in een cakeblik. Doe nu het beslag in de vorm en zet deze in de oven voor 55 minuten. Check met een sateprikker of de cake goed gaar is. Als deze er schoon uit komt, laat het bananenbrood dan nog even afkoelen. Bewaar hem afgedekt voor maximaal vijf dagen.

  • Garneertip: een extra bruine banaan in huis? Snijd deze in de lengte door midden en leg deze op het beslag voordat het bananenbrood in de oven gaat.

Extra lekkere tips voor bananenbrood

Serveer een plak bananenbrood eens met een eetlepel dikke yoghurt zoals Turkse of Griekse stijl. Ook een leuk idee is om plakken bananenbrood even kort op te warmen in de oven of te bakken in een pan. Een echt luxe ontbijt of lunch maken? Maak wentelteefjes van plakken bananenbrood en serveer deze met yoghurt en wat vers fruit.

bananenbrood speltmeel (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.