Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: juni 2015

Mamalifestyle van Marike juni 2015

Het leven van een mama kan af en toe behoorlijk intens of zwaar zijn, maar bevat altijd ook mooie en gelukkig momenten. Neem maandelijks een kijkje in het leven van hoofdredacteur Marike. Bij deze de mamalifestyle van Marike van juni 2015. 

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 1. schoenen

Nieuwe schoenen

De maand juni begon ik met nieuwe schoenen waarop ik al een tijd zat te azen in de online webshop van H&M. In geen enkele winkel kwam ik ze tegen, totdat ze opeens weer in mijn maat verkrijgbaar waren online.

Dezelfde print is ook verkrijgbaar als espadrille (en ja, ook die zijn in mijn kast te vinden). Ik ben nou eenmaal gek op schoenen met leuke printjes.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 2. doorslapen

Eindelijk doorslapen!

Tot voor kort had Javian nog nooit doorgeslapen, ruim 14 maanden lang werden ons nachten onderbroken. Maar op 3 juni sliep Javian voor het eerst door van 1 uur ’s nachts tot 8 uur ’s ochtends. Hij lag er al om 21 uur ’s avonds in, maar tussendoor werd hij nog even wakker. Maar hij sliep dus 7 uur onderbroken. Een absoluut record en als cadeautje voor zijn ouders besloot Javian het gelijk maar even consequent vol te houden (met wat enkele onrustige nachtjes tussendoor, maar die vergeten we snel).

Het vestje van Javian is van Little Label, het t-shirt van de Zara (officieel van de meisjesafdeling) en de kaarten zijn van Milestone Cards.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 3. moestuin

Groene vingers

Een paar jaar geleden startte ik met werken voor tuinieren.nl en hoewel ik niets met planten had, kwam er steeds meer groen en bloemen in huis. Inmiddels werk ik helaas niet meer voor de leukste groene website, maar de hoeveelheid aarde en collectie potten op mijn balkon blijft groeien.

Inmiddels groeit er qua groente en fruit het volgende op mijn balkon: tomaat, cherrytomaat, paarse paprika, rode paprika, komkommer, ananasaardbei, aardbeien, aubergine, rode bieten, wortelen, rucola, galia meloen en watermeloen. Hoewel ik van die laatste twee niet veel verwacht, maar als voorproefje maakte ik alvast een watermeloensapje voor Javian en mijzelf.

De potten komen van Ikea, de plantenlabels zijn van de Hema.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 4. mok

Cadeautjes voor vrienden

Cadeautjes krijgen, cadeautjes kopen, ik vind het allemaal leuk. Maar stiekem vind ik het nog leuker om cadeautjes te maken. Ik heb er lang niet altijd tijd voor, maar voor een lief bevriend stel versierde ik vier mokken.

Voor een eerste keer schrijven op een mok vind ik het best aardig gelukt, maar de komende tijd ga ik nog even oefenen op mijn vaste hand. Genoeg saaie witte mokken in de kast thuis, die moeten er de komende tijd aan geloven.

De porseleinstiften kocht ik bij Pipoos, het tafelzeil komt bij Winkeltje van Nicole vandaan.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 5. nieuw dekbed

Nieuw dekbed

De huisvrouw in mij wordt zielsgelukkig van een fris nieuw dekbedovertrek, helemaal als deze ook nog bestaat uit grafische patronen in pastelkleuren. De enige maat die ik kon vinden van het dekbedovertrek was 200×200, terwijl ons bed alleen al 220 centimeter lang is.

Maar ach, met zomerse temperaturen trek je het dekbed toch niet tot aan je kin. Om het nieuwe dekbed te vieren besloot ik mijn homemade ijskoffie maar op bed te drinken.

Het dekbedovertrek komt bij de Primark vandaan.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 6. verwenmomentje

Mezelf verwennen

Sinds ik dit recept van Donna Hay (via Last Days of Spring) uitprobeerde, ben ik verslaafd aan deze blueberry yoghurt cake. Het recept is vrij simpel, alle ingrediënten heb ik meestal wel in huis en ik maak mijn gezin heel blij als ik deze cake bak. Javian is gek op blauwe bessen, dus hij peutert meestal eerst de bessen eruit voordat hij de cake eet.

Overigens gebruik ik de helft minder suiker, de cake is dan nog steeds zoet genoeg. Met een kopje koffie van mijn geliefde Nespresso erbij is het verwenmomentje compleet.

Het tafelzeil is van Winkeltje van Nicole, de mok is van &Klevering.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 7. wachten bij de kapper

Geduldig wachten

Op deze foto lijkt het net alsof Javian heel geduldig kan wachten… Het tegendeel is echter waar, want dit moment bij mij op schoot duurde welgeteld één minuut, waarna hij weer druk door de kapperszaak liep waar zijn vader geknipt werd.

Javian draagt een vestje van Little Label en een sjaaltje van de Zara.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 8. Javian naar de kapper

Eerste keer knippen

Nadat Frank naar de kapper ging, was ook Javian eindelijk aan de beurt voor zijn eerste knipbeurt! We gingen naar MiniMarkt in Bloemendaal waar elke woensdag en zaterdag een kinderkapper aanwezig is. Hoewel Javian de kapster met de schaar niet helemaal vertrouwde, ging het knippen erg goed en zat er zowaar een mooi model in zijn kapsel.

Na het knippen gingen we lunchen bij MiniMarkt, wat erg lekker was en daarna ging ik nog maar even sale shoppen. Behalve het knippen en de lunch rekende ik uiteindelijk ook een broek en trui van Mini Rodini en een t-shirt van Tiny Cottons af. Laten we hopen dat niet alle knipbeurten zo duur worden 😉

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 9. verjaardagsontbijt

Hoera, jarig!

En toen was het alweer 14 juni en dus mijn verjaardag! Vlak voor mijn verjaardag kreeg ik helaas een heftige migraine-aanval waarvoor ik medicijnen moest halen bij de huisartsenpost, maar gelukkig deden de medicijnen goed hun werk waardoor ik toch van een verjaardagsontbijtje kon genieten.

Het recept van pannenkoeken komt van Jeanique en deze zijn echt hemels. Ik eet ze bij voorkeur met vers fruit, zoals hier met aardbeien.

De placemats komen van Ikea en waren ooit onderdeel van een kerstcollectie.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 10. taart

Verjaardagstaart

Alweer ruim een jaar heeft mijn oudste zus een nieuwe hobby: taarten bakken! Dus bij elke gelegenheid bestel ik bij haar een taart. Voor mijn verjaardag met fruit-thema maakte ze deze prachtige taart en cupcakes die van binnen gevuld waren met homemade lemon curd.

De details van de taart vind ik zo ontzettend mooi gemaakt en de taart was zo ontzettend lekker dat ik erg blij was dat ik stiekem een stukje heb kunnen achterhouden zodat ik na mijn verjaardag er nog even van kon genieten.

Wil je ook zo’n mooie taart bestellen? Kijk dan bij bettersweetthansorry.com.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 11. hapjes voor mijn verjaardag

Bijzondere hapjes

Het belangrijkste van een verjaardag is natuurlijk eten, dus behalve taart waren er ook andere hapjes. Nectarines met mozzarella en pesto, groente om te dippen in hummus, aardbeien met clotted cream en quinoadip, kiwilolly’s en fruit zoals abrikozen en kersen.

Alle hapjes zijn geïnspireerd op recepten die ik vond op Pinterest.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 12. drinken voor verjaardag

Proost!

Voor elk feestje bij ons thuis vul ik minstens één limonadetap. Voor mijn verjaardag had ik verse aardbeienlimonade en citroenlimonade gemaakt en een tap gevuld met appelsap van Innocent.

De aardbeienlimonade bestond uit gepureerde aardbeien uit de blender aangevuld met water en verse aardbeien. De citroenlimonade heb ik gemaakt van versgeperst citroensap met stevia en water.

De limonadetaps heb ik al een hele tijd, maar komen respectievelijk van de Wibra, Hema en Kruidvat. Hema verkoopt dezelfde limonadetap nog steeds maar met een andere print. De tafelloper en potten zijn van Ikea en de fruitrietjes kocht ik bij de Xenos en Flying Tiger.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 13. uit eten voor mijn verjaardag

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 14. uit eten voor mijn verjaardag

Spontaan uiteten

Hoewel we de dag voor mijn verjaardag al uiteten waren geweest bij Vapiano met Javian, zaten we op mijn verjaardag na het verjaardagsfeest zomaar bij de Woodstone. Voor mijn zwangerschap aten Frank en ik hier gemiddeld een keer per week, maar nu komen we er eigenlijk nog zelden.

Met mijn verjaardag aten we ons vaste recept: antipasti voor twee, pasta pollo pesto voor Frank en pizza carpaccio voor mij en torta banoffee voor Frank als toetje en affogato voor mij als toetje. Het was echt heerlijk!

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 16. pakketje

Verjaardagspakketje

Er lag al een tijdje een verjaardagspakketje voor Jeanique te wachten bij mij thuis en in juni ging hij eindelijk mee met de post. Ik had erg veel plezier in het samenstellen van het pakketje en het inpakken van alle cadeautjes.

Het pakpapier met de insecten kreeg ik ooit als cadeautje van Frank en ik ben echt dol op de print. Ik heb een beetje een rare fascinatie voor prints met insecten.

Happy Moments juni 2015 - 15. lunch

Lekkere lunchsalade

In de maand juni bedacht ik een nieuw recept voor een salade. Geïnspireerd op een receptenkaartje van de Albert Heijn, maar uiteindelijk zijn alleen de gerookte kip en radijs gebleven als ingrediënten.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 17. mini rodini

Mini Rodini Bed Cover

Nog een hoogtepunt in de maand juni was mijn score van de Mini Rodini home-collectie. Ik kwam van een zakelijke afspraak waar ik slecht nieuws te horen kreeg, dus mijn humeur was niet opperbest. Onderweg naar huis sprak ik mijn moeder die al bijna een uur klaar zat om een Mini Rodini deken voor mij te scoren. De site lag er regelmatig uit, waardoor het mijn moeder nog niet was gelukt en terwijl ik de trein in stapte, lukte het mij in één keer om een Mini Rodini Bed Cover te scoren met een print die ik heel erg tof vind.

De deken kwam twee dagen later al binnen en is in het echt nog mooier dan op de foto’s. En het feit dat de deken is gemaakt van restanten van oude collecties vond ik een prachtig idee.

We hadden al een Baby Blanket van Mini Rodini, maar nu Javian bijna klaar is voor een groot bed was er ook een grotere deken nodig. Maar vooralsnog gebruik ik de deken ’s avonds lekker als ik op de bank aan het werken ben.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 18. busritje

Stoere Javian

Tijdens een busritje naar het centrum wilde Javian graag de zonnebril van mijn zus hebben. Hij liet hem tot mijn grote verbazing keurig opzitten. Inmiddels heb ik bij de Hema een zonnebril voor Javian gekocht die iets beter past.

Het vestje van Javian is van Little Label, de broek van Beau Loves, de sjaal van de Zara en de kinderwagen is een Greentom Upp Reversible.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 19. versiering in huis

Feestje in huis

Misschien ken je de volgende quote wel: ‘Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Ik weet niet van wie deze quote is, maar al twee jaar lang leef ik deze quote trouw na.

Sinds wij hier wonen hangt de slinger met de cirkels al aan de muur thuis. Maar ook verjaardagsversiering blijft regelmatig wat langer in huis. Deze fruitige decoratie mag van mij de hele zomer blijven hangen. De ananassen komen van Xenos, de aardbeien van Flying Tiger en de zwart-wit slinger is van Stipjes en Ruitjes.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 20. verjaardagspost

Pakketje!

Er zijn weinig dingen leuker dan post en pakketjes krijgen, dus je kunt wel raden hoe blij ik werd van dit pakketje van Jeanique. Zorgvuldig uitgekozen cadeautjes, iets lekkers waarvan velen de vorm wel zullen herkennen en mijn Flinque bestelling!

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 21. lunch

Gezond lunchen

Tijdens de lente en zomer lunch ik steeds vaker met een salade. Deze salade ontstond eigenlijk vooral omdat ik veel ingrediënten wilde opmaken, maar resulteerde in superlekker recept dat voor herhaling vatbaar is.

Mamalifestyle van Marike - 22. wilde perziken

Wilde perziken

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor vers fruit en ook Javian is gek op vers fruit (hoewel ik hem daar niet wakker voor ga maken). Onze absolute favoriet in de zomer zijn wilde perziken.

Het enige nadeel is dat Javian zijn bakje supersnel leeg eet, waarna hij druk naar mijn bakje gaat gebaren 😉

Mamalifestyle van Marike - 23. vaderdag ontbijt

Vaderdagontbijt

De afgelopen weken was ik druk met het verzamelen van printables voor Vaderdag en deze stiekem uitprinten, waarna ik ze vervolgens open en bloot op ons bureau liet liggen… Maar de verrassing ’s ochtends was nog steeds erg groot voor Frank.

Mamalifestyle van Marike - 24. vaderdag cadeautjes

Vaderdagcadeautjes

Behalve printables uitzoeken, was ik ook druk op zoek naar cadeautjes. De afgelopen weken verzamelde ik op een geheim board op Pinterest cadeau-ideeën, maar ik vergat ze bijna te bestellen. Gelukkig was ik uiteindelijk nog op tijd en kon alles mooi ingepakt aan papa Frank overhandigd worden door Javian.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 25. vaderdag verrassing

Verrassing!

Na ons vaderdagontbijt maakten we ons snel klaar om naar mijn ouders te gaan. Met mijn zussen had ik namelijk afgesproken om mijn vader te verrassen voor Vaderdag zodat we ook nog zijn verjaardag konden vieren. Mijn moeder was op de hoogte en had inkopen gedaan voor een BBQ en wij hadden met zijn allen kaartjes voor Bob Dylan geregeld, waar mijn vader een grote fan van is.

Mijn zus maakte voor deze gelegenheid prachtige BBQ-cupcakes die je op mijn Instagramaccount kunt bewonderen.

Het was een erg geslaagde dag, die uiteraard ook even vastgelegd moet worden. Er zijn maar weinig foto’s van mij met al mijn zussen, laat staan met een van mijn ouders erbij, dus deze foto is mij erg dierbaar.

Mijn jumpsuit is trouwens van de Sissy Boy en is momenteel mijn favoriete kledingstuk.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 26. Javian is moe

Even rusten

Alle mama’s zullen herkennen dat dreumesen niet stilzitten, dus dit moment waar Javian even naast mij op de bank kwam hangen was erg uniek. Een paar minuten na het maken van de foto kroop Javian uiteraard weer van de bank af en ging weer van hot naar her.

Mijn shirt is COS, Javian’s shirt is van Zara en zijn broek van Mini Rodini.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 27. nieuwe auto

Nieuwe auto

Een paar maanden geleden mochten wij een nieuwe auto uitzoeken. Al vrij snel besloten we dat het een Reanult Captur moest worden en toen kon het lange wachten beginnen. Eind juni konden we onze nieuwe auto ophalen en dat moest natuurlijk even vastgelegd worden met een selfie.

Mamalifestyle van Marike - juni 2015 - 28. koekjes van malu

Koekjes

Voor Vaderdag bestelde ik koekjes bij mijn vaste adresje Koekjes van Malu. Ik had nog een klein zakje onbewust bewaard in mijn tas, dus dat was een aangename verrassing toen ik deze vond.

Mamalifestyle Marike - Happy Moments juni 2015 - 30. bietensoep

Gezond genieten

Elke ochtend start ik trouw met een glaasje bietensap. Vroeger vond ik het zowaar echt lekker en maakte mijn oma speciaal voor mijn bietensap met appels erdoor. Inmiddels drink ik het vooral om mijn huid een beetje rustig te houden.

Eind juni maakte ik een koude bietensoep met wat resten groente. Het werd vergelijkbaar met gazpacho, maar dan dus met bieten als basis. Met een schep griekse yoghurt en wat muntblaadjes ter decoratie hadden we een hele lekkere, frisse soep.

Op naar juli!

Eigenlijk zou ik in juli naar Playtime Paris gaan, maar we hebben net gehoord dat Javian al snel geopereerd wordt. Voorlopig plan ik dus even niets qua zakelijke afspraken, maar focus ik even op mijn gezin.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Suus
  juli 20, 2015

  Hoewel ik geen moeder ben (en dat absoluut niet de bedoeling is) heb ik met plezier meegelezen. Vooral de beelden van je huis vind ik leuk, ik ga de Primark ook eens checken voor beddengoed 🙂

 • Reageren
  Bibian
  februari 9, 2018

  Ik kom viavia hier terecht en die deken van Mini Rodini ???

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.