Eten&drinken Recepten

Yoghurttaart met perzik

yoghurttaart met perzik - recept healthy taart

Bij het ontbijt, met vriendinnen bij de koffie, na het sporten of als dessert! Deze gezonde taart mag je jezelf zeker gunnen. Een ware lekkernij waar je gerust nog een extra stukje van kan nemen en waar zelfs kinderen gerust van kunnen smullen. 

Nodig voor 1 taart

  • springvorm 22 cm

Bodem

  • 2 el kokosolie
  • 70 gram biologische chocolade muesli (gebruik hetgeen wat je in de kast hebt staan)
  • 70 gram havermout
  • 1/2 el honing
  • 1 el speltmeel

Vulling

  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van een 0,5 citroen
  • 2 perziken (of nectarines, ook lekker)
  • 500 gram Griekse yoghurt 0%
  • 4 gram agar-agar
  • 1 tl vanillepoeder (ongezoet)

Stappenplan yoghurttaart met perzik

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met kokosolie of een bakspray.

Verwarm de kokosolie in een pannetje en doe daarin de muesli, havermout, honing en speltmeel. Roer goed door. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet het ongeveer 15  minuutjes in de oven voor een lekkere krokante bodem. Laat dit afkoelen.

Doe het sap van de sinaasappel en de halve citroen in een pannetje en los de agar-agar hierin op. Breng het aan de kook. Blijf goed roeren. Schep de yoghurt erdoor. Zorg ervoor dat de agar-agar goed wordt opgenomen in de yoghurt. Snijd de nectarines in kleine blokjes en doe dit bij het yoghurtmengsel. Verwarm dit geheel nog eventjes samen.

Giet de yoghurt in de springvorm en zet de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

En klaar is je gezonde taart! Geniet ervan!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reageren
    Miss nutrition
    juli 30, 2015

    Ik ben hem met mango aan het maken maar bij het yoghurtmengsel komt nergens de vanille terug, waar ik dat aan toe moet voegen?

    • Reageren
      Janneke Koijen
      juli 30, 2015

      Hallo Miss Nutrition, ik zie dat het er niet bij staat. Ik heb het poeder erbij gedaan net voor de nectarine stukjes. Samen nog even verwarmen. Succes! Ik ben benieuwd hoe hij smaakt!

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.