Er stonden al twee vegetarische recepten voor plaattaarten online, maar ik heb ook nog een variant met champignons en ontbijtspek. Wat verse kruiden zoals tijm erbij en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.
Nodig voor deze plaattaart met champignon en ontbijtspek
- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 plakjes ontbijtspek
- 200 gram champignons
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 ei
- zout en peper
- takjes tijm
Stappenplan plaattaart met champignon en ontbijtspek
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en maak er een rechthoek mee op een ovenplaat. Druk alle randen goed tegen elkaar aan, eventueel met een vork. Snijd de champignon in schijfjes. Beleg de bladerdeeg nu met de ontbijtspek en de schijfjes champignon. Voeg wat verse kruiden zoals tijm toe en naar smaak zout en peper. Klop het ei met de creme fraiche en verdeel het mengsel over de plaattaart. De plaattaart kan nu in de oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten.
Bekijk ook de andere recepten voor plaattaart:
0 reacties