Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: juli 2015

Mamalifestyle marike maandoverzicht juli 2015

Het leven van een mama kan af en toe behoorlijk intens of zwaar zijn, maar bevat altijd ook mooie en gelukkig momenten. Neem maandelijks een kijkje in het leven van hoofdredacteur Marike. Bij deze de mamalifestyle van Marike van juli 2015. 

mamalifestyle juli 2015 1 javian papier

Rommeltje in huis

Les 1 in het moederschap: omarm de rommel. Je ontkomt er niet aan dat de grond bezaaid is met speelgoed, eten of papiersnippers. Als de folders binnenkomen wacht Javian keurig tot ik ze heb bekeken en hij weet dat als ze eenmaal op de grond belanden dat hij ze mag scheuren.

Sinds kort hebben we hem geleerd dat alle papiersnippers in de prullenbak mogen en ondanks dat hij de eerste paar keren alles in de prullenbak deed en het er daarna weer uit haalde, laat hij het nu keurig in de prullenbak zitten. Waarna hij weer druk verder gaat met zoveel mogelijk speelgoed uit alle kasten en tassen halen.

Mamalifestyle juli 2015 2 Javian bed

Bijzonder speelgoed

Zo’n afstandsbediening is multifunctioneel; want hij bedient de televisie, je kunt er leuk mee gooien en je kunt er ook mee bellen. Althans, dat denkt Javian als hij weer eens druk aan het kletsen is met de afstandsbediening aan zijn oor.

Javian draagt een heel fijn broekje van Flinque en een superzacht t-shirt van Tiny Cottons die ik kocht bij Minimarkt in Bloemendaal.

Mamalifestyle juli 2015 3 operatie

Spannende avond

En toen kwam er een hele spannende avond, ik ging Javian zijn tas pakken voor zijn operatie. Zijn favoriete dekentje van Mini Rodini, een zachte hydrofiele doek van Tiny Cottons, zijn lievelingsknuffels van Ikea, een boek van Nijntje en de boekjes met uitleg die we al eerder kregen van het ziekenhuis.

Mamalifestyle juli 2015 4 Javian slapen

Slaap zacht

Terwijl wij als ouders amper een oog dicht deden, kreeg Javian gelukkig niets van de spanning mee. Hij maakte een goede nacht en ’s ochtends vond ik hem zo in zijn bedje…

Normaal laat ik Javian altijd zo lang mogelijk slapen, maar nu moest ik hem helaas wakker maken zodat we op tijd in het ziekenhuis zouden zijn.

In het ziekenhuis ging het vervolgens allemaal erg snel…

Mamalifestyle juli 2015 5 operatie klaar

De operatie

Na een paar uur duimen mocht ik naar Javian toe in de uitslaapkamer. Hij was enorm slaperig en onrustig, maar gelukkig mochten we hem relatief snel ook weer meenemen naar zijn kamer op de kinderafdeling. De rest van de dag heeft Javian continu bij ons steeds korte stukjes geslapen, maar hij bleef erg onrustig.

Terwijl Javian moet herstellen van zijn operatie en de narcose, moet ik ook aardig bijkomen. Javian in de operatiekamer brengen was namelijk verschrikkelijk heftig. En het beeld van een tegenstribbelend, krijsend ventje in zo’n steriele kamer terwijl acht man hem stil houdt, krijg ik maar moeilijk van mijn netvlies… Laten we hopen dat dat slecht een kwestie van tijd is.

 

Mamalifestyle juli 2015 6 dag ziekenhuis

Naar huis

Aan het einde van de middag kwam onze arts langs samen met onze alleraardigste verpleegkundige om te vertellen over de operatie. Hoewel de operatie wat lastiger was geweest dan gepland, was hij toch erg positief. Javian lag net rustig te slapen, maar de arts zag gelukkig in dat Javian thuis rustiger zou kunnen herstellen en dus mochten we middenin de spits naar huis.

Eenmaal thuis was Javian gelijk rustiger en al wat meer zichzelf, voor ons een enorme geruststelling. De nacht verliep dramatisch totdat Javian een van zijn wondpleisters eraf trok. Het leverde wat bloedspatten op, maar hij werd er direct rustiger van en heeft toen zelfs even geslapen.

Mamalifestyle juli 2015 7 zomer vieren

Zomer vieren

De eerste dagen van juli waren tropisch, maar voor Javian’s herstel bleven we veel binnen in de koelte. De eerste dag thuis na de operatie ging het gelukkig steeds beter met Javian, dus ’s avonds gingen we de zomer vieren op ons balkon. Lekker naar buiten kijken, vliegtuigen tellen en ondertussen snoepen van heel veel lekkers.

Gelukkig had Frank deze dag ook al vrij gevraagd, omdat Playtime op de planning stond. Maar het feit dat de operatie nu achter de rug is en goed gegaan is, scheelt al enorm in de stress. En zo’n fijne, relaxte zomeravond doet ons allemaal goed.

Mamalifestyle juli 2015 8 zomer zwembadje

Weekje weg

Het weekend na de operatie gingen we een week naar mijn ouders toe, Frank moest die week daar in de buurt werken en zo had ik paar extra handen hulp met Javian als dat nodig was. Het was die week zo warm dat we Javian en ik lekker in een badje zaten met waterballonnen.

Een gevuld zwembad was helaas geen optie, omdat de wonden dan nog geïnfecteerd konden worden. Maar gooien met koude waterballonnen zorgt voor veel pret en ook een beetje verkoeling.

Mamalifestyle juli 2015 9 zonnebrillen

Brillenvriendjes

Mama een bril, Javian een (zonne)bril! Het is erg belangrijk om kinderogen te beschermen en dus kreeg Javian een stoere pilotenbril van de Hema. Vooralsnog vindt hij het vooral leuk om de bril bij iedereen, behalve hemzelf, op te zetten… Maar ach, hij went in elk geval langzaam aan het dragen van een bril.

Mamalifestyle juli 2015 10 bbq

Barbeknoeien

Als de zon schijnt, zet heel Nederland de barbecue aan. Althans, het rook in de hele straat naar hamburgers. Ook wij gingen barbeknoeien met veel salades en hier en daar verdwaald speelgoed. Ik houd van de BBQ en kan niet wachten tot wij een huis met tuin hebben gevonden waar we zelf ook regelmatig de BBQ kunnen aansteken.

Mamalifestyle juli 2015 11 Javian zitten

Chillen

En Javian? Die vermaakt zich heerlijk met een broodje op de loungebank in de tuin. Hij weet gelukkig goed hoe hij op de bank moet klimmen en er ook weer afkomt, maar daardoor ben ik hem geregeld kwijt omdat hij weer ergens in een hoekje van een bank is gekropen.

Het pakje van Javian is van Little Label, zijn hoedje is van de Zara.

Mamalifestyle juli 2015 13 fietsen

Fietsen

Even een stukje fietsen met Javian in de Tula in een rustig straatje vlakbij het huis van mijn ouders. Javian vindt het heerlijk op de fiets. Mijn moederfiets met kinderstoeltje volgt gelukkig binnenkort, dus dan kunnen we – voor mijn gevoel – iets veiliger de straten op.

Mijn Tula kocht ik bij Urban Babies.

mamalifestyle juli 2015 14 cake bakken

Zoete zaligheid

Mijn favoriete recept voor een cake komt van Donna Hay en vond ik bij Last Days of Spring. Hoewel ik de helft minder suiker gebruik in het recept is het mijn ultieme guilty pleasure op het gebied van zoetigheid. Het is een recept dat nog nooit mislukt is bij mij en Javian is gek op de blauwe bessen in de cake.

Ik heb zo’n vermoeden dat dit recept elke maand wel in mijn mamalifestyle overzicht gaat terugkomen.

Mamalifestyle juli 2015 15 day lunch

Lekkere lunch

De maand juli bestond voor mij vooral uit zorgen voor Javian en hard werken voor mamalifestyle.nl en mijn andere opdrachtgevers, maar gelukkig gingen we af en toe ook even naar buiten en hebben we onder andere heerlijk op het terras geluncht bij Day in Amstelveen.

mamalifestyle juli 2015 18 koffie werken

Aan het werk!

Het doorslapen van Javian, waarover je kon lezen in mijn maandoverzicht van juni, was helaas van korte duur. Gelukkig bestaat er koffie! En dankzij de garantie van Nespresso kon ik mijn kapotte Aeroccino omwisselen voor een nieuwe melkopschuimer. Nu kan ik thuis weer snel gewoon genieten van heerlijke cappuccino’s.

En werken gaat met een kop koffie op toch een stuk beter.

mamalifestyle juli 2015 19 kinderkleding

Outfit voor later

Nieuw op de tak in Javian’s kamer is een t-shirt van Tiny Cottons en een broek van Popupshop, die toevalligerwijs samen perfect matchen. Beide kledingstukken vielen iets groter uit gedacht, maar komen nu qua maat samen perfect uit waarschijnlijk. Ik kan niet wachten tot Javian dit setje kan dragen, ook al betekent dat dat mijn kleine ventje weer een stuk gegroeid is.

Mamalifestyle juli 2015 21 kapper

Korte coupe

Vorig jaar knipte ik vlak voor onze zomervakantie mijn haar relatief kort, waarna ik een jaar lang niet naar de kapper ging. Ondanks dat ik wel graag wilde, wist ik gewoonweg niet wat ik met mijn haar aanmoest. Toen ik steeds meer korte plukjes bij mijn haargrens ontdekte, wist ik dat het kort moest. Na tips via Instagram en Twitter ging ik naar Salon b.

Met een frisse, korte coupe met balayage ging ik weer naar huis. Voor meer kleur was nu helaas geen tijd, maar dat laat ik de volgende keer doen.

mamalifestyle juli 2015 22 proosten

Laten we proosten

Op 18 juli waren Frank en ik alweer zeven jaar samen en dat vierden we bij Vapiano waar we ook veel kwamen toen we nog studeerden. We proosten met een biertje voor Frank en een aardbeien-prosecco voor mij, maar na zo’n drie jaar geen alcohol te hebben gedronken, gaf ik hem toch door aan Frank en bestelde een alcoholvrije ijsthee.

logo mamalifestyle

Mamalifestyle.nl live!

En toen was het grote moment daar: mamalifestyle.nl ging live! Na maanden voorbereiden en hard werken kon eindelijk iedereen kennis maken met het nieuwe online magazine voor mama’s. Ik ben zo enorm trots op de site en mijn redactie!

mamalifestyle juli 2015 23 samen

Start van de Vierdaagse

De dag van de lancering brachten Javian en ik Frank weg naar Nijmegen. Hij loopt al jaren de Vierdaagse van Nijmegen en logeert daar bij familie.

Mijn sjaal is van Pom Amsterdam en kreeg ik voor Moederdag.

mamalifestyle juli 2015 24 pakketje

Pret pakket

In de sale bij orangemayonnaise.com wist ik een aantal mooie items van Moi, Beau Loves en Tiny Cottons te vinden. Allemaal nog veel te groot voor Javian, dus voor nu was mijn blijdschap vooral gericht op het lieve briefje bij het mooi verpakte pakketje.

mamalifestyle juli 2015 26 javian douchen

Douchen

Tegenwoordig hebben wij het hier in huis over D-O-U-C-H-E-N, want als we douchen zeggen staat Javian al voor de douchecabine. En eenmaal in de douche is het vrij lastig om hem er weer uit te krijgen zonder dat hij even mocht spelen met de kraan…

Het rompertje van Mini Rodini nam ik over van Pauline van PSnim.nl, het korte spijkerbroekje was een cadeau en komt van H&M.

mamalifestyle juli 2015 27 fietsen

Moederfiets

En toen kon ik eindelijk gaan fietsten op mijn echte moederfiets! Ik koos voor een Batavus Mambo Deluxe met Yepp stoeltje en windscherm, nadat ik deze zelf had getest. Na ruim twee jaar niet fietsen, vind ik het heerlijk om nu weer overal naartoe te kunnen gaan met mijn kleine ventje.

mamalifestyle juli 2015 30 nijmegen

Einde van de Vierdaagse

En toen kwam er een einde aan hele lange week en konden we Frank weer ophalen in Nijmegen. Javian was dolblij om zijn papa weer te zien en kon hem maar met moeite loslaten, bang dat hij hem weer zo lang niet zou zien.

Frank heeft het heel erg zwaar gehad en zijn voeten zijn zwaar toegetakeld, hij loopt nu nog met een infectie in zijn voet die nu wordt behandeld met antibiotica en goed ingepakt moet blijven. Duimen dat dat snel beter gaat dus.

mamalifestyle juli 2015 36 eten

Lekker lunchen

Voor ons 7-jarig jubileum kreeg ik van Frank het boek ‘Powerfood – van Friesland naar New York‘ van Rens Kroes en dus heb ik in de maand juli al een aantal recepten geprobeerd die allemaal erg goed bevielen. Toen ik met een aantal ingrediënten bleef ‘zitten’ heb ik er een lekker broodje meegemaakt voor de lunch.

En uiteraard dronk ik er ook koffie bij 🙂

mamalifestyle juli 2015 37 dutje

Dutjes doen

De maand juli stond eigenlijk vooral in het teken van slecht slapen en dus deden Javian en ik regelmatig dutjes, zoals hier op de bank. Meestal lag ik alsnog wakker en probeerde ik wat te werken op mijn telefoon.

Het viel mij op deze foto trouwens op dat mijn huid weer slechter lijkt te worden. Ik heb in het verleden veel problemen gehad met mijn huid, maar het was al een tijdje relatief rustig. De laatste paar weken krijg ik weer meer plekjes waarvan ik niet goed weet of ik er iets mee moet doen of niet… Als iemand nog een gouden tip heeft?

mamalifestyle juli 2015 38 boodschappen

Boodschappen doen

Als we boodschappen doen met Javian houden we hem meestal in de wandelwagen zodat hij niet alle schappen leeg trekt, maar op een rustige avond besloten we samen te gaan lopen en in de supermarkt gaven we Javian een kinderwinkelwagentje. Hij vond het prachtig en had bijna geen oog voor alle schappen, maar vooral voor zijn wagentje.

De broek van Javian is een Flinque Original, zijn jas is van de Zara.

mamalifestyle juli 2015 39 mamalifestyle

Nieuwe redacteur!

De maand juli eindigde met een spannende afspraak, want er komt een nieuwe redacteur bij. Binnenkort kun je meer over haar lezen op de redactiepagina en natuurlijk teksten van haar hand op de site. We zullen haar ook voorstellen op onze Facebookpagina en Instagramaccount, volg je ons daar?

 

De maand augustus begint met een trip naar Denemarken, waar Javian een paar nachtjes gaat kamperen bij mijn ouders op de camping en Frank en ik naar Kopenhagen gaan voor CIFF Kids. Daar zul je snel meer over lezen op de site.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Laura - Dagelijkse hap
  augustus 2, 2015

  Wat fijn dat jullie een weekendje weg konden na de nare ervaring van de operatie. Afsluiten met iets leuks wordt een veel fijnere herinnering 🙂

 • Reageren
  Pauline
  augustus 13, 2015

  Hi Marieke
  Wat een fijne site zeg! Ik ben helemaal fan!
  En leuk, het Mini Rodini rompertje bij Javian! Lief dat je mijn blog erbij hebt vermeld ook 🙂
  Xx

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.