Mama Marike Zwanger

Gender reveal party: #hoerababytwee is een…

mamalifestyle oktober 2016 geslachtsbepaling

Een gender reveal party is een fenomeen wat je vooral in de Verenigde Staten ziet, veelal wordt er een taart opengesneden en dan is duidelijk of de baby een jongen of een meisje is. Mijn zus bood aan voor ons de taart te maken, mijn zusjes vroegen of zij hierbij aanwezig mochten zijn en zo was onze gender reveal party geboren! Lees meer over hoe wij het gevierd hebben én wat het geslacht van onze baby is. 

De geslachtsbepalende echo

Op een maandagavond hadden wij de echo waarbij we aangaven dat de echoscopiste het geslacht in een envelop mocht meegeven én zou mailen naar mijn zus. Tijdens de echo deed de echoscopiste daarom het beeldscherm zelfs eventjes uit toen ze ging kijken. Daarna konden wij naar huis met een dichtgeplakte envelop.

mamalifestyle gender reveal party slingers

Gender reveal party

Zaterdagochtend zouden mijn ouders en zussen en aanhang komen om de taart aan te snijden. Daarom had ik het huis versierd met slingers van de Hema: boy, girl en de letter banner met ‘hieperdepiep #hoerababytwee’.

mamalifestyle gender reveal party tafel limonademamalifestyle gender reveal party tafel

Versierde tafel

Op de tafel lag een tafelkleed van Hema met lichtroze, mintgroen en gouden print. Voor de taart gebruikten we papieren bordjes met dezelfde print. Toevallig had ik nog lichtroze en lichtblauwe rietjes van Ikea en plastic bestek in blauw en roze. Daarnaast lag er een bord met knijpertjes op tafel en ik vroeg iedereen een knijper met de kleur van zijn vermoeden vast te maken aan de kleding.

Bij de Hema waren afgelopen zomer ook gekleurde limonades te koop en toevallig had ik al voor mijn zwangerschap de lichtblauwe en de lichtroze variant gekregen, ook deze kregen een plekje op de tafel.

We kregen van mijn ouders onder andere een babybroodje cadeau en uiteraard hebben we deze ook op tafel gelegd.

mamalifestyle gender reveal party taart

Tijd voor taart

Een paar weken geleden had ik een geheim board op Pinterest aangemaakt met ideeën voor de taart en deze gedeeld met mijn zus van Better Sweet Than Sorry. En uiteindelijk was dit de prachtige taart die ze had gemaakt met mijn vriend, mijzelf, Javian en natuurlijk de baby waar het nu allemaal om draaide.

En dan nu de binnenkant…

mamalifestyle gender reveal party taart opmamalifestyle gender reveal party taart boy jongen

Het is een…

Wij verwachten een tweede zoon! Frank en ik hadden vanaf het begin van de zwangerschap al het idee dat het een jongen zou zijn, maar doordat Javian alle weken tot aan onze gender reveal party ‘zusje’ bleef zeggen, ging ik toch wat twijfelen op het laatst. Maar het is onmiskenbaar een broertje voor Javian.

 

Frank zei gelijk dat we dan niets meer hoeven te shoppen, maar dat gaat niet lukken. Binnenkort zal ik mijn wishlist delen voor onze tweede baby, want er zijn nog best wat handige producten die wij goed kunnen gebruiken ondanks dat we ook veel bewaard hebben.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Joyce
  november 11, 2016

  Ha en wat doe je bij een Gender Reveal: door scrollen naar beneden! Gefeliciteerd met het feit dat jullie nog een zoon verwachten. Ik had ingezet op een meisje haha!

 • Reageren
  Marije
  november 11, 2016

  Ooh vet leuk! Ik was gisteren al even aan het Sherlocken op je site en nu staat het opeens online haha. Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Nicole
  november 11, 2016

  Jeeeeeeh een baby boy! Wat leuk.. benieuwd naar je lijstje ??

 • Reageren
  Michelle
  november 12, 2016

  Aaaaaah wat gaaf! 😀 Eindelijk weten wij het nu ook! Een broertje voor Jaaf! <3
  Wat leuk zeg, en ook super spannend en bijzonder om het samen met je familie te weten te komen in plaats van in een kille kamer met een echo-apparaat!

 • Reageren
  Karin
  november 12, 2016

  Complimenten aan je zus, de kleur is superduidelijk en toch zie je er aan de buitenkant niets van!

  En jullie: gefeliciteerd!!!

 • Reageren
  Pauline
  november 12, 2016

  Superleuk!! Gefeliciteerd! En van dat shoppen zou ik er precies zo over denken hoor haha 😉

 • Reageren
  Monique
  november 12, 2016

  Wat heb je het leuk versierd zeg! Blijft een spannend moment als je de taart dan aansnijdt… maar super leuk een jongen en broertje voor Javian! En niets shoppen is sowieso geen optie 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.