Mama Marike

Fabulous Mama of the Year 2015 in Tolhuistuin

Fabulous mama of the year awards moty 2015

Op 9 september mocht Marike mee met Margot van meervoormamas.nl naar de Fabulous Mama of the Year Awards. Een evenement van het tijdschrift Fabulous Mama waar awards worden uitgereikt aan hele bijzondere mama’s, maar eigenlijk ook een klein festival is voor de bezoekers. 

Mamalifestyle.nl neemt je mee naar het festival en laat je leuke producten, merken en mama’s zien. Precies zoals je van ons gewend bent! Daarnaast vertellen we je uiteraard meer over de Mama of the Year Awards!

Fabulous mama of the year awards outfit hippie chic

Hippie Chic outfit

De dresscode van het event was hippie chic. Mijn outfit bestond uit een mintgroene jumpsuit van de zomercollectie van Sissy-Boy met laarsjes van H&M van vorig jaar en sieraden die ik ooit cadeau heb gekregen en jaren geleden kocht toen ik op de Filippijnen was. Met een simpel zwart vestje en een nieuwe tas van de Zara was ik er klaar voor om naar de Tolhuistuin in Amsterdam te gaan; een prachtige locatie voor een klein festival met als thema hippie chic.

Fabulous mama of the year awards hippiemarkt

Hippiemarkt

Op het terrein stonden verschillende kraampjes op de hippiemarkt, foodtrucks, er waren workshops en opvangservice voor kinderen en uiteraard een podium voor de awarduitreiking.

De hippiemarkt had een aantal mooie stands die een echt relaxt vakantiegevoel gaven. Bezoekers konden hier goed shoppen bij verschillende merken.

Fabulous mama of the year awards agroposta

Agroposta limonade

Misschien ken je de limonade van Agroposta al, want er zijn al een aantal horecagelegenheden waar deze heerlijke en goede limonade verkrijgbaar is. En we kunnen verklappen dat er binnenkort ook een webshop komt waar iedereen de Agroposta limonade kan kopen, bijvoorbeeld ook in cadeauverpakking.

De limonade heeft een aantal bijzondere smaken en bevat geen toegevoegde stoffen, waardoor deze ook voor kinderen erg geschikt is. Meer informatie vind je op de website van Agroposta.

Fabulous mama of the year awards 2015 bloomon tolhuistuin

Bloomon boeketten

Waarschijnlijk ken je de Bloomon boeketten al wel, want op Instagram komen er steeds vaker mooie bossen bloemen voorbij en ook in ons overzicht met last-minute cadeautips voor Moederdag stonden ze vermeld.

Met Bloomon kun je een bloemenabonnement nemen, waardoor er regelmatig een bijzondere bos bloemen bezorgd wordt thuis. Wil jij ook zo’n mooi bloemenabonnement? Bestel zelf een bos en krijg een gratis vaas erbij.

Fabulous mama of the year awards boho tiffin Fabulous mama of the year awards boho tiffin

Boho Tiffin blikken

Gezond eten op werk of onderweg kan wel eens lastig zijn, want hoe kun je nou goed een salade of bakje yoghurt bewaren. Met de Boho Tiffin heb je een handig blik voor bijvoorbeeld snackgroenten, een verse salade of een bakje yoghurt. Zo kom je de werkdag wel door.

Behalve de blikken met leuke prints kun je nu ook vrolijke gehaakte tassen kopen en unieke keyrings waarmee je de Boho Tiffin volledig jouw eigen stijl kunt meegeven.

Fabulous mama of the year awards hippiemarkt

Van hippiemarkt naar workshops

Naast de leuke en vrolijke hippiemarkt waren er ook een aantal workshops, zoals een meet-en-greet met de redactie van Fabulous Mama en verschillende mooie initiatieven voor moeders.

Fabulous mama of the year awards L'Oreal lippenstift workshop

L’Oreal Paris lipstick workshop

Voor een fabulous mama is make-up onmisbaar, al is het alleen maar om de wallen wat minder zichtbaar te maken. L’Oreal Paris verzorgde een lipstick workshop waarbij advies gegeven werd over het kiezen van een lipstick, het stiften van de lippen en ervoor zorgen dat de lippenstift langer blijft zitten.

Op 11 oktober is het Wereldmeisjesdag en in samenwerking met Free a Girl organiseert L’Oreal Paris een bijzondere actie: voor iedere verkochte lipstick van de Collection Exclusive La Vie doneren ze €1 aan Free a Girl. Op 11 oktober roepen zij iedereen op om een selfie mét lipstick te delen om de stichting meer bekendheid te geven.

Fabulous mama of the year awards Mom in Balance

Mom in Balance

Esther van Diepen van Mom in Balance gaf gedurende de dag workshops waarbij ze tips en trucs deelde voor meer balans in het leven, daarbij veel aandacht voor beweging en sporten. Want Mom in Balance ken je misschien ook wel van de workouts die zij geven aan (zwangere) vrouwen.

In oktober volgt het derde boek van Mom in Balance met veel aandacht voor de balans in je leven terugbrengen als de babyperiode eenmaal voorbij is. Het boek geeft veel praktische handvaten.

Fabulous mama of the year awards MommaLuv

MommaLuv stichting van Mandy Ladan

Toen Mandy Ladan zwanger was kwam zij op het idee om meer te doen voor andere zwangere vrouwen. Ze vond drie zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden en vroeg haar kraambezoek om een donatie te doen voor deze vrouwen, zodat zij hun kindje ook een mooie start in het leven konden geven. Daarmee was het idee voor een nieuwe stichting geboren, want steeds meer zwangere vrouwen wisten Mandy te vinden.

Inmiddels koppelt zij vele zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden via haar stichting MommaLuv. Een prachtig en persoonlijk initiatief!

En tijdens dit mooie festival was er ook nog heel goed nieuws voor Mandy Ladan, lees snel verder!

Fabulous mama of the year awards Foodtruck Asian Fusion

Foodtruck De vrouw met de baard

Op het terrein stond ook een foodtruck van De vrouw met de baard waar je heerlijk fusion foodmarket eten kon halen. Aziatische burgers, tempura van verschillende groenten en kleine hartige gebakjes met luxe ingredienten. En de medewerkers van De vrouw met de baard waren enorm behulpzaam om iets lekkers uit zoeken of zelfs apart te maken.

Fabulous mama of the year awards Tolhuistuin

Afwachten tot de awards

En toen was het afwachten tot de awards werden uitgereikt en onder tussen kijken welke BN’ers er rondliepen die de prijzen mogelijk in ontvangst zouden nemen.

Op het festival zijn een aantal mama’s geïnterviewd over waar een fabulous mama aan moet voldoen.

Fabulous mama of the year awards 2015 MOTY

Fabulous mama’s

Aan het einde van de leuke middag was het tijd voor de Fabulous Mama of the Year Awards 2015. Er waren vier awards voor verschillende categorieën.

Business Mama of the Year 2015

José Woldring werd Business Mama of the Year, want met haar bedrijf The Media Nanny verzorgt zij de PR voor vele bekende DJ’s. En dat weet ze feilloos te combineren met de zorg voor haar Finn.

L’Oreal Paris Beauty Mama of the Year 2015

Actrice en schrijfster Elle van Rijn kreeg de L’Oreal Paris Beauty Mama of the Year Award. Op 48-jarige leeftijd en als moeder van vier kinderen ziet Elle er nog steeds prachtig uit.

Heldin Mama of the Year 2015

De lieve Mandy Ladan won de Heldin Mama of the Year award met haar stichting MommaLuv waarvoor ze zwangere vrouwen in Nederland koppelt aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden, vervolgens vragen de Nederlandse vrouwen aan hun kraambezoek een donatie voor de vrouwen in ontwikkelingslanden waardoor zij een kraampakket kunnen ontvangen met broodnodige producten zoals muskietennetten en luiers.

Fabulous Mama of the Year 2015

Angela Schijf mocht de award voor Fabulous Mama of the Year in ontvangst nemen. De redactie van Fabulous Mama kreeg al enkele jaren reacties van lezers die de actrice de award gunden en nu was het eindelijk zover.

Fabulous mama & family - nieuwe editie nummer 10 van 2015

Fabulous Mama & Family

Tegelijkertijd met de Fabulous Mama of the Year Awards kwam ook de lancering van de vernieuwde Fabulous Mama, want vanaf nu heet het tijdschrift Fabulous Mama & Family en wordt het tijdschrift een stuk uitgebreider. Voortaan speelt het gezin van de cover een grotere rol bij de inhoud van het nummer. Zo kun je in het nieuwste nummer, 10-2015, meer lezen over Angela Schijf en haar gezin. En de kinderen van het covergezin mogen ook een deel van het tijdschrift vullen, zoals nu de dochters van Angela hebben gedaan.

De website fabmama.nl blijft overigens wel gewoon bestaan en hier blijft ook regelmatig nieuwe content verschijnen.

Dit artikel bevat een affiliatelink,
waardoor Mamalifestyle.nl een kleine commissie ontvangt als jij via de link een aankoop doet 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  september 11, 2015

  Wat leuk om te zien hoe zo’n dag er uit ziet! En wat een mooi weer had je er bij.

 • Reageren
  Mandy Ladan
  september 12, 2015

  Hey Marike!
  Onwijs leuk om je verslag van deze mooie dag te lezen! Wat was het gaaf.
  Ik waardeer het zeer dat je op deze manier aandacht aan mijn stichting MommaLuv besteedt!
  Vond het erg leuk om met jou en Margot te kletsen.
  Wie weet tot ziens!
  Liefs Mandy Ladan (DE Heldin, haha)
  Stichting MommaLuv

 • Reageren
  Fabulous Mama of the Year Awards 2015
  september 22, 2015

  […] Lees ook het blog van MamaLifestyle over de MOTY […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.