Mama Marike

Onverwachts een nieuwe bril

Specsavers nieuwe bril

Sinds mijn tienerjaren draag ik een bril en sindsdien ben ik zo’n beetje elk jaar toe aan een nieuwe sterkte. Om het jaar ga ik dan ook naar de opticien om mijn ogen opnieuw te laten testen en een nieuwe bril uit te kiezen. Meestal zoek ik eerst een beetje naar de trends op het gebied van monturen en maak dan een keuze voor een bril die bij mij past. Maar met de nieuwe bril die ik nu op mijn neus heb, liep dat een beetje anders… 

Elke ouder weet dat de tijd voorbij vliegt met kinderen, daarom moest ik echt even rekenen toen mijn arts van de hoofdpijnpoli vroeg wanneer ik voor het laatst bij de opticien was geweest. In eerste instantie dacht ik een jaar geleden, maar het bleek echt alweer twee jaar geleden. Mijn hoofdpijnklachten zijn sinds mijn behandeling bij de hoofdpijnpoli drastisch verminderd, maar ik blijf een aantal hoofdpijnen houden die een beetje onverklaarbaar lijken. Misschien zou ik wel weer toe zijn aan een nieuwe sterkte in mijn bril?

In december bracht ik een bezoekje aan de opticien voor een oogmeting en daar bleek dat ik met één oog wel weer verslechterd was. Gelukkig niet zodanig dat een nieuwe bril direct nodig was, want financieel kwam het niet goed uit en aan mijn zorgverzekering had ik op dat moment helaas ook niets. Daarom besloot ik het nog even aan te kijken met mijn toenmalige bril.

Je voelt het wellicht al aankomen: dat duurde niet lang. Mijn lieve, maar soms wat hardhandige Senne wilde heel lief mijn bril aangeven bij het wakker worden op zondagochtend. Maar toen hij de pootjes van mijn montuur uitvouwde, zag ik zelfs zonder bril dat een pootje plotseling wel heel erg aan het bungelen was. Ik kon het pootje een stukje terug schuiven op het montuur, maar dat de bril goed kapot was, dat was duidelijk. Op naar de opticien dus…

Hoewel ze bij Specsavers, waar mijn bril van Kylie Minogue vandaan kwam, heel behulpzaam waren en zelfs op zoek gingen naar een nieuw pootje dat op mijn bril zou passen, konden ze helaas weinig voor mij betekenen. De bril was echt goed kapot. Het pootje konden ze wel nog vastlijmen aan mijn montuur, maar dat zou echt een tijdelijke oplossing zijn. Omdat ik er qua brilvergoeding met mijn zorgverzekering niet echt op vooruit was gegaan, konden ze mij wel korting aanbieden op een complete nieuwe bril.

Eenmaal thuis ging ik op zoek naar de goedkoopste optie voor een nieuwe bril, daarbij werd mij onder andere Charlie Temple en Ace & Tate getipt. Maar met mijn sterkte kwam ik toch al snel op 100 euro voor een complete bril inclusief de kosten voor mijn gegevens van de recente oogmeting, een stuk goedkoper dan dat ik normaliter bij een opticien kwijt zou zijn. Maar ik besloot later die week toch een nieuw bezoekje te brengen aan Specsavers voor een prijsopgave met een bril, want ik was benieuwd naar het totaalbedrag inclusief de korting die ze mij hadden aangeboden. Ik zocht een bril die ik mooi vond uit bij de goedkoopste monturen van 19 euro en liet mij toen adviseren over de beste optie voor glazen. En wat bleek: ik kon onder de 100 euro blijven! De glazen zouden weliswaar dan niet helemaal mooi in het montuur passen, want dunner geslepen glazen zijn natuurlijk nog duurder. Maar toen de opticien mij kon verzekeren dat de glazen er niet uit zouden vallen was de keuze snel gemaakt. Met een bril die scheef hing door een kapot pootje zag de wereld er toch een stuk minder leuk uit, dus die nieuwe bril moest er gewoon komen.

Marike nieuwe bril Specsavers

Inmiddels is er een week voorbij en kon ik mijn nieuwe bril ophalen! Ik heb gekozen voor een transparant grijs montuur wat met lichtinval ook grijsgroen of grijsblauw lijkt. Het montuur is net zo groot als mijn vorige montuur, wat ik erg prettig vind omdat de glazen relatief groot zijn. Daarnaast is het montuur in de breedte vrij smal wat goed bij mijn gezicht past. En het allermooiste: de pootjes zitten vast!

Bekijk hier de bril bij Specsavers.nl →

Ik heb nu Senne geprobeerd uit te leggen dat het het heel lief is als hij mijn bril wil aangeven, maar dat hij dit beter niet meer kan doen. Het is namelijk wel weer de bedoeling dat ik nu zo’n twee jaar met deze bril ga doen! Overigens heb ik nu al mijn gegevens van mijn sterkte en wordt een bril bestellen bij een webshop een stuk makkelijker en dus ook goedkoper. Misschien dat ik toch voor het eerst in mijn leven een zonnebril op sterkte ga bestellen…

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.